Съединените щати няма да признаят представители на радикалните талибани като

...
Съединените щати няма да признаят представители на радикалните талибани като
Коментари Харесай

САЩ няма да признае новата власт в Афганистан

Съединените щати няма да признаят представители на радикалните талибани като публична власт в Афганистан. Това заяви в понеделник американският президент Джо Байдън, който се завърна в Белия дом, откакто прекара уикенда в Уилмингтън, Делауеър. На поляната на Белия дом публицистите попитаха президента дали Съединени американски щати ще признаят талибаните в Афганистан. " Не. Това време към момента е доста надалеч ", отговори Байдън, написа БГНЕС

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен се срещна с емира на Катар в Доха за спешни договаряния за Афганистан, откакто талибаните обявиха, че имат цялостен надзор над страната. В понеделник те даже оповестиха, че са подготвени да показват държавното управление си.
 Папа Франциск моли Европа да одобри бежанците от Афганистан Папа Франциск моли Европа да одобри бежанците от Афганистан
Папа Франциск съобщи през днешния ден, че насочва молебствия доста страни да одобряват афганистански бежанци, съобщи Ройтерс. Главата на Римокатолическа...

Блинкен, съпроводен от министъра на защитата Лойд Остин, е най -висшият американски чиновник, посетил района откакто талибаните превзеха Афганистан. В срещата си с емир шейх Тамим бин Хамад ал-Тани, Блинкен благодари на управляващите в страната за поддръжката, която Катар е оказала на Съединени американски щати за евакуацията на жители от Афганистан и за изтеглянето на американските войски от страната. Те също по този начин " разискаха други значими двустранни въпроси ", се споделя в малко изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати.

В Катар е ситуирана голяма американска авиобаза. Страната е приела над 55 хиляди души, евакуирани от Афганистан - съвсем половината от общия брой жители, които Съединени американски щати изтеглиха от Кабул. Според малко известие на Държавния департамент Блинкен е търсил поддръжка от шейха, с цел да може със взаимни старания да бъде отворено летището в Кабул - то ва би било от значително значение за доставката на филантропична помощ и за евакуация на още жители от страната.

Катар предложения талибаните да открият политически офис в Доха през 2013 година, като след това беше хазаин на договаряния сред Вашингтон и талибаните, които завършиха през 2020 година със съглашение за изтеглянето на войските на Съединени американски щати.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР