Съединените щати няма да позволят на чуждестранните студенти да останат

...
Съединените щати няма да позволят на чуждестранните студенти да останат
Коментари Харесай

Чуждестранните студенти, учещи дистанционно, няма да получават визи за САЩ

Съединените щати няма да разрешат на задграничните студенти да останат в страната, в случай че образователните им занятия са преместени онлайн поради пандемията от ковид. Това оповестиха от американските имиграционни служби.
Държавният департамент няма да издава визи, нито пък ще разреши да влязат в страната възпитаници, които са записани за образования, които са планувани да бъдат онлайн през есенния учебен срок.
Университети с хибридни системи от физическо и онлайн образование ще би трябвало да потвърдят, че задграничните студенти посещават най-вече занятия с физическо наличие и единствено по този начин те могат да запазят статута си.
Решението незабавно провокира рецензии. „ Жестокостта на Белия дом не познава граници “, написа в Туитър сенатор Бърни Сандърс и добавя, че задграничните студенти са изправени пред избори - да рискуват живота си като посещават физически часове или да бъдат депортирани.
Повечето американски колежи и университети към момента не са оповестили проектите си за есенния учебен срок. Много от тях се пробват да вкарат хибридна система от физическо и онлайн образование, само че други като университетът Харвард избраха напълно да реалокират занятията във виртуалното пространство.
За академичната 2018 и 2019 година в Съединените щати имат над 1 милион задгранични студенти. Това са 5,5% от всички студенти в страната, а приносът им към американскатка стопанска система през 2018 година е бил съвсем 45 милиарда $.
Най-много студенти има от Китай, Индия, Южна Корея, Саудитска Арабия и Канада.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР