Съединените щати не само допринасят за разпалването на конфликта около

...
Съединените щати не само допринасят за разпалването на конфликта около
Коментари Харесай

Захарова: В ситуацията около Украйна САЩ са ангажирани с пряко подстрекателство

Съединените щати освен способстват за разпалването на спора към Украйна, само че към този момент са ангажирани с директно подстрекаване. Позицията на Вашингтон е ориентирана към ескалация на експанзията, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, предава ТАСС.

„ Позицията е явна, тя е ориентирана към ескалация на експанзията освен на европейския континент, само че и като цяло. Ако приказваме за присъединяване на Съединени американски щати, те към този момент са въвлечени в нова фаза, освен разпалване на спора, само че към този момент и директно подстрекаване и стимулиране на доставки на оръжие за Украйна от други страни. Участието в нападателни действия е явно ", добави още Захарова.

„ Сега, съгласно мен, не остана никой, който да се съмнява в същинските планове на тези, които през всичките осем години настояват и заявяват, че е допустимо спорът в Донбас да бъде решен по кротичък метод “, продължи Захарова.

„ Сега за тези, които не схванаха, мисля, излиза наяве за какво минските съглашения са били възпрепятствани, от кого са били възпрепятствани. Те бяха възпрепятствани от тези, които се подготвяха задълбочено за нападателни дейности. “

Дипломатът разяснява и изказването на представителя на Държавния департамент Нед Прайс, че Съединени американски щати изследват обстоятелствата за вероятното признание на Русия за " държавен спонсор на тероризма ". Захарова означи, че това е " всяка втора концепция, която не е подкрепена нито от закон, нито от факт ".

„ Той е нужен през днешния ден за осведомителната и пропагандната активност на Вашингтон “, разяснява Захарова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР