Съединените щати не разбират напълно намеренията на Русия чрез струпването

...
Съединените щати не разбират напълно намеренията на Русия чрез струпването
Коментари Харесай

Пентагонът: Русия да обяви намеренията си към Украйна

Съединените щати не схващат изцяло желанията на Русия посредством скупчването на бойци по границата с Украйна. Пентагонът настоява Москва да изясни какви са задачите й, съобщи представителят на институцията Джон Кърби.

" Русия би трябвало да бъде по-ясна по отношение на желанията си и да изясни какво правят военните подразделения на границата, " сподели той. 

„ Видяхме, че те струпват своите сили в югоизточна посока, в това число в Крим “, сподели Кърби и добави:   " За нас е мъчно да приказваме за техните планове сега, по тази причина сме толкоз обезпокоени и продължаваме да следим процеса ", добави той.

Говорител на Пентагона отхвърли да отговори на въпрос дали Вашингтон има вяра, че съветските войски могат да бъдат ситуирани в Източна Украйна.  " Опитвам се да заобикаля да приказвам за съответни интервенции там, изключително за тези на военните на друга страна ", сподели той.

В понеделник представителят на Държавния департамент съобщи, че Вашингтон е отворен да се ангажира с Москва във връзка с обстановката в Източна Украйна. В същото време, съгласно него, Съединени американски щати смятат за достоверни отчетите за придвижването на съветските войски по границата с Украйна, както и в Крим. Говорителят на външнополитическия отдел на Съединени американски щати също прикани Русия " да се въздържа от дейности, които могат да доведат до ескалация на обстановката ".

Ситуацията в източната част на Украйна

Във връзка с изказванията на украинските военни за натрупването на съветски сили по границата с Украйна, представители на западните страни през последните дни неведнъж показаха угриженост. 

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков изясни, че това не трябва да тормози други страни, защото по никакъв метод не ги заплашва. Той също по този начин акцентира, че протичащото се в Донбас е вътрешен украински спор, в който съветските войски в никакъв случай не са взели участие.

Ситуацията в Донбас се усложни в края на февруари. Оттогава там съвсем всеки ден се записаха престрелки, даже се стигна до потребление на миномети и гранатомети.

Москва и Киев се упрекват взаимно за утежняването на обстановката. На 30 март съветският президент Владимир Путин организира видеоконферентен разговор с френския си сътрудник Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел. Той изрази угриженост от ескалацията на напрежението в Украйна и по-конкретно обстановката в Донбас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР