Съединените щати не искат икономическата и политическа криза във Венецуела

...
Съединените щати не искат икономическата и политическа криза във Венецуела
Коментари Харесай

САЩ не искат военна интервенция във Венецуела, твърди американски дипломат

Съединените щати не желаят икономическата и политическа рецесия във Венецуела да бъде решена с военна намеса, съобщи Ройтерс.

Агенцията се базира на американския шарже д'афер за Венецуела Джеймс Стори, основан в Колумбия.

Вашингтон призна тази година водача на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо за законен президент на Венецуела, напомня Ройтерс. Съединените щати отвориха в Колумбия посланичество по въпросите на Венецуела, което да откри дипломатически връзки с краткотрайното държавно управление на Гуайдо и да продължи да оказва напън за политическа смяна в южноамериканската страна.

"Това, което желаеме, не е военна намеса от интернационалната общественост, а спокойно, политическо и демократично решение на рецесията, което да се основава на венецуелската конституция ", съобщи Стори в изявление за венецуелско онлайн издание.

Венецуелският президент Николас Мадуро, през чието ръководство венецуелската стопанска система рухна, постоянно упреква Съединените щати, че се готвят да атакуван Венецуела, с цел да сложат ръка върху огромните й петролни находища и с цел да смъкват социалистическото й държавно управление.

Хуан Гуайдо, ръководител на венецуелското Национално заседание, през януари се базира на конституцията на Венецуела и се разгласи за неин краткотраен президент. Над 50 страни го признаха за президент, измежду които и Съединените щати, които вкараха наказания против държавното управление на Мадуро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР