Съединените щати нанесоха днес въздушен удар по талибани в южната

...
Съединените щати нанесоха днес въздушен удар по талибани в южната
Коментари Харесай

САЩ удариха талибани в Афганистан за първи път след споразумението

Съединените щати нанесоха през днешния ден въздушен удар по талибани в южната афганистанска провинция Хелманд, заяви представител на американските въоръжени сили в Афганистан, представен от Ройтерс.

Това е първото по рода си нахлуване след подписаното в събота в Доха двустранно съглашение сред Съединени американски щати и талибаните, което планува вероятно евакуиране на американските бойци от Афганистан.

Цитираният американски боен представител, полковник Сони Легът, написа в " Туитър ", че талибански бойци са атакували надзорен пункт на афганистанските сили за сигурност и ударът от въздуха е бил защитителен за преустановяване на нападението. Вашингтон желае мир, само че приканва талибаните да спрат " ненужните офанзиви " и да се придържат към уговорките си по съглашението, добави той.

Най-малко 20 афганистански бойци и служители на реда бяха убити при офанзиви на талибаните през миналата нощ, оповестиха по-рано представители на локалните управляващи, представени от Франс прес. Това се случва единствено няколко часа след телефонния диалог сред американския президент Доналд Тръмп и политическия водач на талибаните молла Абдул Гани Барадар, отбелязва организацията.

" Талибанските бойци нападнаха минимум три предни поста на армията в окръг Имам Шахиб в провинция Кундуз и убиха 10 бойци и четирима служители на реда ", заяви Шафиула Амири, член на провинциалния съвет на Кундуз. В провинция Урузган при офанзиви на талибаните са убити шестима служители на реда и са ранени други седем, сподели Зергай Ебади, представител на губернатора на провинцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР