Съединените щати нанесоха днес въздушен удар по талибани в южната

...
Съединените щати нанесоха днес въздушен удар по талибани в южната
Коментари Харесай

САЩ удариха талибани в Афганистан за първи път след споразумението от Доха

Съединените щати нанесоха през днешния ден въздушен удар по талибани в южната афганистанска провинция Хелманд, заяви представител на американските въоръжени сили в Афганистан, представен от Ройтерс.

Това е първото по рода си нахлуване след подписаното в събота в Доха двустранно съглашение сред Съединени американски щати и талибаните, което планува вероятно евакуиране на американските бойци от Афганистан, показва Българска телеграфна агенция.

Цитираният американски боен представител, полковник Сони Легът, написа в " Туитър ", че талибански бойци са атакували надзорен пункт на афганистанските сили за сигурност и ударът от въздуха е бил защитителен за преустановяване на нападението. Вашингтон желае мир, само че приканва талибаните да спрат " ненужните офанзиви " и да се придържат към уговорките си по съглашението, добави той.

Няколко офанзиви през вчерашния ден в Афганистан бяха приписани на талибаните. При една от тях, против контролно-пропускателен пункт на силите за сигурност, бяха убити петима служители на реда. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР