Съединените щати наложиха санкции на руснаците Максим Якубец и Игор

...
Съединените щати наложиха санкции на руснаците Максим Якубец и Игор
Коментари Харесай

САЩ със санкции срещу руснаци за киберпрестъпления

Съединените щати постановиха наказания на руснаците Максим Якубец и Игор Турашов, които управляващите упрекват за подготовката и реализирането на хакерски офанзиви, както и на редица физически и юридически лица, свързани съгласно Вашингтон с хакерската група " Evil Corp ". Според Вашингтон, Якубец и Турашов, както и юридически лица, свързани с " Evil Corp ", са нанесли вреди за милиони долари. Това се показва в изказване, оповестено от Министерството на финансите на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
Освен Якубец и Турашов, в листата са още 15 лица, множеството от които са жители на Русия. Сред тях има и жители на Украйна, Испания, Гърция, Израел и Узбекистан. Санкции бяха наложени и на шест съветски юридически лица, свързани съгласно Министерството на финансите на Съединени американски щати, с руснака Денис Гусев, който беше част от хакерска група.
" Министерството на финансите постанова наказания против " Evil Corp " като част от огромни дейности, ориентирани против една от най-активните незаконни организации в света в кибер сферата ", удостовери министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин.
Американската хазна заяви също, че активността на " Evil Corp " е нанесла вреди на стойност 100 милиона $. " Evil Corp ” употребява злотворен програмен продукт на " Dridex " за заразяване на компютри и за събиране на информация за сметки в стотици банкови и финансови институции допълнително от 40 страни. Този злотворен програмен продукт също " аргументи вреди на милиони щатски долари на интернационалните финансови институции и техните клиенти ", се споделя в документа. В същото време от ведомството означават, че " общите им противозаконни приходи евентуално са доста по-големи ".
Според Министерството на правораздаването на Съединени американски щати дейностите на хакерите са засегнали почти 300 банки и финансови институции, забележителна част от които са ситуирани в Съединени американски щати и Англия. 
" Evil Corp " действа като комерсиална организация, която се управлява от група хора, ситуирани в Москва, в Русия. Те имат дълготраен опит и са в добре развити доверителни връзки между тях ", декларират от Министерството на финансите на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР