Съединените щати наложиха санкции на голяма петролохимическа иранска компания, свързана

...
Съединените щати наложиха санкции на голяма петролохимическа иранска компания, свързана
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на ключов отрасъл на Иран

Съединените щати постановиха наказания на огромна петролохимическа иранска компания, обвързвана с Корпуса на гвардейците на Ислямска гражданска война.
Санкциите се постановат поради финансовата поддръжка от страна на холдинга за конгломерата Хатам ал Анбия, който се занимава с инженерни и инфраструктурни планове, като създаване на пътища, мостове, язовирни стени, пристанища, тръбопроводи и който също е обвързван с Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война.
"Гвардейците на Революцията проникват по един последователен метод в основни браншове на иранската стопанска система, с цел да изпълнят хазните си, като в същото време се впускат в поредност от злонамерени интервенции ", съобщи Сигал Манделкер, която е заместник-министър за битката с тероризма и финансовото разузнаване към министерството на финансите на Съединени американски щати.
Persian Gulf Petrochemical Industries Co е най-големият петролохимически холдинг на Иран. Според Съединени американски щати холдингът и неговите филиали съставляват 40 % от иранския потенциал на произвеждане в петролохимическата промишленост и 50 % от секторния експорт. Петролът и неговите деривати са главен източник на доходи за иранския режим.
През май продажбите на ирански нефт спаднаха внезапно, откакто Съединени американски щати постановиха възбрана за закупуване на въглеводороди от Техеран. Индия, Китай, Турция, Южна Корея и Япония изцяло са спрели да купуват нефт от Иран, откакто Белият дом разгласи, че Съединени американски щати няма да удължат гратисния интервал за закупуване на нефт от Иран. Три други страни - Тайван, Гърция и Италия - не употребяват отлагането на санкционни ограничения за "банкови и застрахователни аргументи.
Санкциите против Техеран, в това число възбраната за закупуване на нефт, бяха възобновени от Вашингтон през ноември 2018 година - малко откакто американският президент Доналд Тръмп реши да се отдръпна едностранно от взаимния проект за деяние по иранската нуклеарна договорка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР