Съединените щати наложиха първи санкции срещу самопровъзгласилите се Донецка и

...
Съединените щати наложиха първи санкции срещу самопровъзгласилите се Донецка и
Коментари Харесай

САЩ наложиха първи санкции заради Донбас. Великобритания и ЕС готвят свои 

Съединените щати постановиха първи наказания против самопровъзгласилите се Донецка и Луганска “народни републики ”, чиято самостоятелност в понеделник вечерта. Наред с това Москва изпрати войски в района Донбас в Източна Украйна, предизвиквайки остри рецензии и закани за наказания от Запада.

Американският държавен глава Джо Байдън подписа във вторник собствен декрет, с който не разрешава на всички американски жители и компании да търгуват с следените от проруски сепаратисти територии.

Говорителят на Белия дом Джен Саки съобщи, че наложените наказания са настрана от “бързите и съществени стопански ограничения, които сме приготвили в съгласуваност със съдружниците и сътрудниците при положение, че Русия в допълнение нахлуе в Украйна “.

Указът на Байдън не разрешава вноса в Съединени американски щати на артикули от Донецк и Луганск, както и износа за там. Налагат се наказания и за финансови транзакции, свързани с тези територии. В указа се акцентира, че дейностите не са против Украйна.

Посочени са и изключения при възбраните, включително за телекомуникациите, интернет, пощите и даването на филантропична помощ на хората в тези райони.

Междувременно английският министър председател Борис Джонсън разгласи, че Обединеното кралство ще вземе решение за свои наказания против Русия още във вторник. След спешно съвещание, извършено на "Даунинг стрийт " 10, той добави, че още наказания ще последват при положение на навлизане на Русия в Украйна.

"Тези наказания ще ударят Русия доста мощно и ние ще подготвим още наказания в тази ситуация на инвазия ", предизвести Джонсън, съобщи Франс прес с уточнението, че първата серия от наказания ще бъде показана в английския парламент по-късно във вторник.

На този декор висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел също анонсира, че Русия ще понесе нови европейски наказания още във вторник следобед.

"Руските войски влязоха в Донбас. Ние считаме Донбас за част от Украйна... Не бих споделил, че това е цялостна инвазия, само че съветските войски са на украинска земя “, съобщи Борел.

Постоянните представители на страните членки на Европейски Съюз взеха решение да бъде свикано изключително съвещание на министрите на външните работи в Париж този следобяд. На него се чака да бъде взето решение за наказания против Русия. Министрите са там сега и вземат участие във конгрес за съдействие в Индо-тихоокеанския район.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР