Съединените щати наложиха още санкции на Иран заради ракетните атаки

...
Съединените щати наложиха още санкции на Иран заради ракетните атаки
Коментари Харесай

САЩ обявиха нови икономически санкции срещу Иран заради ракетните удари в Ирак

Съединените щати постановиха още наказания на Иран поради ракетните офанзиви против американски бойци тази седмица.

" Обявяваме спомагателни наказания против иранския режим, " сподели Мнучин на конференция в Белия дом, в която участваше и държавният секретар Майк Помпео. " Несъмнено " Иран искаше да " убие американски бойци " по време на офанзивата, сподели Мнучин. Никой не пострада при ударите в сряда и в медиите се появиха известия, че офанзивата е била следена и коодинирана с американската страна по този начин, че да няма жертви, само че Техеран и Вашингтон отхвърлят това.

По същото време американското министерство на финансите разгласява известие. В него се загатват осем високопоставени представители на иранския режим, работили за " дестабилизиращите цели " на ислямската република.

Сред хората, в ключени в санкционния лист през днешния ден, са секретарят на иранския Съвет за национална сигурност Али Шамхани, заместник-началникът на щаба на въоръжените сили Мохамед Реза Ащиани и ръководителят на милициите " Басидж " към армията (активни в действия като потушаване на няколко антиправителствени протеста) Голамреза Солеймани.

В него не е новият пълководец на поделението на външни интервенции " Ал Кудс " Есмаил Каани, наследил убития Касем Солеймани, защото той е глобен още от 2012 година

В новия лист са и най-големите производители на стомана, алуминий, мед и желязо, чиито годишни доходи са в размер на милиарди. Общо 17 компании са наранени. Прибавена към глобените е и " мрежа от три основани в Китай и Сейшелите организации ", дружно с " кораб, участващ в покупката, продажбата и транспорта на ирански металургични артикули, както и с доставката на сериозно значими съставни елементи за иранските металопроизводители. "

Същевременно Мнучин съобщи, че ще бъдат направени изключения от наказания, с цел да може американци или непознати жители да вземат участие в следствието на авиокатастрофата на летището в Техеран със 176 жертви. В момента службата за надзор на задгранични активи би трябвало да издаде особено позволение на американски проверяващи и представители на " Боинг " да вземат участие и евентуално да пътуват до Иран.

Помпео в това време сподели, че " евентуално " самолетът е бил свален от иранска ракета. Вчера нямаше публични мнения по тематиката от американската администрация, само че американски медии цитираха анонимно редица нейни чиновници, съгласно които въз основата на съществуващия материал се е случило точно това. Канада упрекна Иран в прав текст, че негова ракета е свалила самолета, въпреки министър председателят Джъстин Трюдо да позволи, че това може и да е станало съзнателно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР