Съединените щати налагат санкции на венецуелския президент Николас Мадуро във

...
Съединените щати налагат санкции на венецуелския президент Николас Мадуро във
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на Мадуро

Съединените щати постановат наказания на венецуелския президент Николас Мадуро по отношение на обстоятелството, че съгласно Вашингтон той е взел участие в ръководенето на оръжейни покупко-продажби с Иран. Това заяви държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео, говорейки пред кореспонденти.

Той назова Мадуро " предходния президент " заради обстоятелството, че Съединени американски щати признават водача на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо за краткотраен държавен глава.

" Ние постановяваме наказания против предходния президент на Венецуела Николас Мадуро, заради обстоятелството, че съвсем две години корумпирани чиновници в Техеран са рабитили с нелегитимния режим във Венецуела, нарушавайки ембаргото на Организация на обединените нации за доставки на оръжие за Иран ", сподели дипломатът.

Помпео също по този начин разгласи наказания против иранското Министерство на защитата и две лица, свързани с иранската стратегия за обогатяване на уран. " Нашите дейности през днешния ден са предизвестие, което би трябвало да бъде чуто по целия свят. Които и да сте, в случай че нарушите ембаргото на Организация на обединените нации за доставки на оръжие за Иран, рискувате да попаднете под наказания ", сподели ръководителят на американското външно министерство.

По-рано съветският заместник-външен министър Сергей Вершинин съобщи, че Съединени американски щати нямат право едностранно да разгласят възобновяване на глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против Иран.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР