Съединените щати налагат нови санкции в отговор на това, което

...
Съединените щати налагат нови санкции в отговор на това, което
Коментари Харесай

САЩ обявиха нов пакет от санкции срещу Русия заради Буча

Съединените щати постановат нови наказания в отговор на това, което президентът Байдън назова " зверства в Буча ". Замразяват се активите на най-голямата съветска финансова институция Сбербанк и най-голямата частна банка Алфа банк, свързани с американската финансова система и се не разрешават бизнес връзки на американци с тях.

Блокират се заплащанията на съветския държавен дълг в долари от сметки в американски банки.

Сред засегнатите физически лица са двете пълнолетни дъщери на съветския президент Путин, брачната половинка и дъщерята на външния министър Лавров, премиера Мишустин и някогашния президент Медведев.

Американското министерство на правораздаването повдигна обвинявания на съветския олигарх Константин Малофеев, който е нарушил предходни глоби, наложени поради финансиране на сепаратизма в Украйна. Разбита е компютърна ботмрежа, следена от съветското военно разузнаване ГРУ, заяви американският министър на правораздаването Мерик Гарланд. Той сподели още, че Вашингтон взе участие в напъните за събиране на улики за възможни военни закононарушения на Русия в Украйна.

" Ето нашето обръщение към тези, които не престават да обезпечават благоприятни условия на съветския режим посредством незаконното си държание. Няма значение какъв брой надалеч ще отплава яхтата ви. Няма значение по какъв начин ще скриете активите си. Няма значение какъв брой мъдро ще напишете зловредния си програмен продукт или ще скриете своята активност онлайн. Министерството на правораздаването ще употребява всички налични принадлежности, с цел да ви открие, да обърка вашите заприказва и да ви потърси отговорност ", съобщи Мерик Гарланд, основен прокурор на Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР