Съединените щати налагат допълнителни санкции срещу Русия, като в обхвата

...
Съединените щати налагат допълнителни санкции срещу Русия, като в обхвата
Коментари Харесай

САЩ налагат допълнителни санкции на Русия и Беларус

Съединените щати постановат спомагателни наказания против Русия, като в обсега им ще попадне и Беларус, заяви през днешния ден Белият дом. Новите наказания са ориентирани против 22 съветски компании в отбранителния бранш, добавя ДПА. " Съединени американски щати ще подхващат дейности, с които ще подведат Беларус под отговорност за това, че е дала опция за нашествието на Путин в Украйна, и ще отслабят отбранителния бранш и военната мощ на Русия през идващите години ", се споделя в известието на Белия дом, представено от Ройтерс.

Там се показва още, че глобите ще обиден и най-важните за Русия източници на доходи и ще затворят американското въздушно пространство за съветските самолетни компании. Американското министерство на търговията наложи непоколебим надзор на износа за Беларус, откакто на 24 февруари сходна мярка беше взета и във връзка с Русия. Тогава Вашингтон наложи надзор за износа на високотехнологични артикули като полупроводници, програмен продукт и елементи за аерокосмическата промишленост, напомня ДПА.

Скоро сходни ограничения ще бъдат подхванати и против Минск, с което би трябвало да се предотврати отклоняването на артикули и технологии от Беларус към Русия, изясни пресслужбата на Белия дом. По-рано в представянето на новите ограничения в границите на речта си " За положението на Съюза ", американският президент Джо Байдън заяви, представен от Българска телеграфна агенция, че американското министерство на правораздаването ще свика оперативна група, която ще проверява престъпни действия на съветски олигарси. Байдън сподели, че групата ще работи с европейските съдружници на Съединени американски щати, с цел да изземат яхти, първокласни жилища и " нелегално добити облаги " на съветски олигарси.

Той повтори, че американските сили няма да водят война с съветските войски в Украйна, само че ще защитят съдружниците си от НАТО при положение, че Путин реши да продължи на запад от Украйна. Освен това американският президент сподели, че " нищо не е изключено " когато става въпрос за наказания против Русия поради нашествието й в Украйна, даже и възбрана на вноса на съветски нефт. В отговор на журналистически въпрос Байдън съобщи, че към момента е прекомерно рано да се каже дали Русия прави военни закононарушения.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР