Съединените щати може да смекчат скоро някои търговски ограничения срещу

...
Съединените щати може да смекчат скоро някои търговски ограничения срещу
Коментари Харесай

САЩ смекчават скоро някои търговски ограничения срещу Huawei

Съединените щати може да смекчат скоро някои търговски ограничавания против Хуавей (Huawei), откакто включването на китайския телекомуникационен колос в американския "черен лист " тази седмица направи пазаруването от компанията на артикули американско произвеждане съвсем невероятно, съобщи Ройтерс.

Възможно е министерството на търговията на Съединени американски щати да издаде краткотрайно общо позволение, с цел да обезпечи време на компаниите и хората, които имат съоръжение от Хуавей, да се погрижат за неговата поддръжка, сподели негова говорителка. Тя посочи, че разрешителното ще остане в действие 90 дни и няма да важи за нови преводи. От Хуавей към този момент не са коментирали въпроса.

В четвъртък министерството на търговията на Съединени американски щати включи китайския телекомуникационен колос в своя лист на юридическите лица, на които е неразрешено да вършат бизнес с американски компании без особено позволение. В "черния лист " по принцип попадат компании, чиято активност е считана за нездравословна за националната сигурност или външнополитическите ползи на Съединените щати.

Новината за вероятното намаляване на американските ограничавания против Хуавей пристигна на фона на ескалацията на напрежението сред Съединени американски щати и Китай в региона на търговията. Вчера американският президент Доналд Тръмп отсрочи с 6 месеца взимането на каквото и да било решение за налагане на мита на коли и автомобилни елементи, с цел да не изостри комерсиалните разногласия с европейските страни и Япония. Той също така се съгласи да анулира митата върху стоманата и алуминия, внасяни от Канада и Мексико.

Тръмп направи тези отстъпки към обичайни съдружници на Съединени американски щати, с цел да се концентрира върху комерсиалния спор с Китай, разяснява авторитетният английски вестник "Файненшъл таймс ", съобщи Българска телеграфна агенция. Търговските напрежения сред двете най-големи стопански системи в света може да съставляват риск за световната стопанска система, в случай че въпросът не бъде организиран, предизвести в това време ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард, представена от Ройтерс. Миналия месец МВФ намали прогнозата си за международния стопански напредък през тази година от 3,5 % на 3,3 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР