Съединените щати могат много скоро да вземат решение за премахване

...
Съединените щати могат много скоро да вземат решение за премахване
Коментари Харесай

Тръмп се готви да премахне визите за поляците

Съединените щати могат доста скоро да вземат решение за унищожаване на визовия режим за полските жители. Това съобщи през вчерашния ден президентът Доналд Тръмп на взаимна конференция с полския си сътрудник Анджей Дуда след края на срещата им в Белия дом, оповестява ТАСС.

"Макар че още имаме над какво да работим, ние се надяваме доста скоро да поканим Полша в нашата стратегия за безвизови визити /.../ Икономическите връзки сред Съединени американски щати и Полша процъфтяват ", сподели Тръмп. Няколко минути по-късно той посочи, че американските управляващи могат да вземат решение за анулация на визите "в течение на идващите 90 дни ". Тръмп не изключи, че това може да стане по време на възможното му посещаване в Полша през септември.

Президентът на Съединени американски щати сподели също, че Полша със лични средства ще построи обект за разполагане на хиляда американски военнослужещи в страната. "Полша скоро ще даде бази и инфраструктура за поддръжка на военното наличие на към хиляда американски военнослужещи. Полското държавно управление ще построи тези обекти. Без никакви разноски от страна на Съединени американски щати. Полското държавно управление ще заплати за това ", акцентира американският президент.

Доналд Тръмп сподели, че обмисля да трансферира 2000 американски бойци от Германия в Полша - мярка, за която Варшава упорства като средство за въздържане на възможна съветска експанзия, предадоха Ройтерс и АП.

"Ние приказваме за това ", сподели Тръмп пред кореспонденти в Овалния кабинет, откакто се срещна с гостуващия полски президент Анджей Дуда. По думите на Тръмп Съединени американски щати разполагат с над 50 хиляди бойци в Германия, които са там "от доста, доста от дълго време ", тъй че две хиляди от тях може да бъдат пратени в Полша. Той добави, че полската страна ще похарчи доста пари за построяването на казарми за тези бойци и изрази вяра, че Русия "ще се отнася с почитание към Полша ".

Варшава от месеци упорства пред Вашингтон да ускори военното си наличие на полска територия. Правителството на Полша се надява Съединени американски щати да имат своя непрекъсната база в страната, която да се назовава "Форт Тръмп ".

В наличието на Дуда президентът на Съединени американски щати напомни, че Полша има намерение да купи над 30 американски изтребителя "F-35 ". По мотив тези планове Белият дом заяви, че през днешния ден следобяд два такива самолета ще прелетят над Вашингтон. "Те ще създадат малко шоу за нас и ние вършим това, тъй като Полша е поръчала 32 или 35 напълно нови "F-35 " от най-високо равнище ", изясни Тръмп, представен от Ройтерс и АП.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР