Съединените щати могат да пренасочат към България и Полша доставки

...
Съединените щати могат да пренасочат към България и Полша доставки
Коментари Харесай

Байдън: САЩ няма да позволят Москва да сплашва държави с лишаване от енергийни ресурси

Съединените щати могат да пренасочат към България и Полша доставки на природен газ. Това разгласи американският президент Джо Байдън.

В особено послание президентът Байдън сподели, че Щатите няма да разрешат на Москва да сплашва Европа с дефицит на газ и акцентира, че България не би трябвало да се опасява от дефицит на газ.

Изказването на Байдън пристигна два дни след новината за газовата рецесия в Европа. Така за първи път от началото на спора в Украйна страната ни влезе в дневния ред на Белия дом.

Американският президент съобщи, че се работи над пренасочване на природен газ непосредствено към страната ни и към Полша.

„ Полша уточни, че има доста количество газ, възнамерявали са. Не толкоз доста, само че по този начин е и с България. Ние работихме със съдружници като Япония и други страни, и може да пренасочим продажбата на природен газ от тези страни към Полша и България “, сподели президентът.

Байдън кааз още, че страната му няма да допусне Москва да сплашва страни с отнемане от енергийни запаси.

„ Няма да им позволим да употребяват газа и нефт, с цел да избегнат следствията експанзията. Работим с Южна Кория, Япония, Катар и други, с цел да помогнем на нашите европейски съдружници, застрашени от този съветски газов шантаж. Агресията няма да завоюва. Заплахите няма да завоюват “, добави Джо Байдън.

Той изиска от Конгреса да отпусне в допълнение рекордната сума от 33 милиарда $, което е голямо нарастване на американското финансиране за военните дейности в Украйна. Финансовата инжекция ще отиде за оръжия, икономическа помощ и филантропична помощ.

По-рано прессекретарят на Белия дом Джен Саки съобщи, че Съединени американски щати са очаквали Русия да употребява енергийните ресурси като оръжие и, че американската страна към този момент е била в контакт с управляващите в България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР