Съединените щати изпробваха успешно хиперзвуково оръжие, предаде Ройтерс. Това се

...
Съединените щати изпробваха успешно хиперзвуково оръжие, предаде Ройтерс. Това се
Коментари Харесай

САЩ изпробваха успешно хиперзвукова ракета

Съединените щати изпробваха сполучливо хиперзвуково оръжие, съобщи Ройтерс. Това се случва за първи път от 2013 година, в миг, когато Съединени американски щати и техните световни противници форсират темповете, с които създават хиперзвукови оръжия. Летящи със скорост, най-малко пет пъти по-голяма от тази на звука (т. е. с към 6200 километра в час), тези оръжия от последващо потомство не оставят на съперника време за реакция и го лишават от обичайните механизми за нанасяне на проваляне.
Още по тематиката
През юли Русия разгласи, че е направила сполучлив опит с хиперзвукова крилата ракета " Циркон ". Руският президент Владимир Путин похвали оръжието като ракетни системи от ново потомство, които нямат аналог в света.

Вчера организацията за оръжейни разработки към Пентагона заяви, че е тествала сполучливо предходната седмица хиперзвукова ракета, създадена от " Рейтиън ". Тя е била изстреляна от аероплан броени секунди преди нейният свръхзвуков турбореактивен мотор, създаден от друга американска компания - " Нортроп Груман ", да възпламени.



Министерството на защитата на Съединени американски щати дефинира хиперзвуковите оръжия и технологиите за противодействане на тях за най-важните механически цели за сигурността на нашата страна, сподели Уес Кремър, президентът на подразделението на " Рейтиън " за ракети и отбранителни технологии. Той добави, че Съединените щати и техните съдружници би трябвало да са в положение да възпират използването на хиперзвукови оръжия и да ги обезвреждат.

Северна Корея също изстреля през днешния ден ракета

Броени часове преди оповестено съвещание на севернокорейския парламент Пхенян също изтреля ракета. Постоянният представител на Северна Корея в Организация на обединените нации Ким Сон в това време отбрани в последния ден от общополитическа полемика в границите на 76-ата годишна сесия на Общото заседание на международната организация през вчерашния ден " законното право " на затворената комунистическа страна да тества оръжия, изправена пред " враждебната политика " на Съединените щати и Южна Корея.

Южнокорейската войска първа заяви, че Северът е изстрелял " неидентифициран снаряд ", който паднал край източното крайбрежие на страната. Това може да е била балистична ракета, допуснаха по-късно източници от японското държавно управление, които прецизираха, че летящият обект е паднал в Японско море отвън изключителната икономическа зона на Япония.

Министерството на защитата на Съединени американски щати сподели, че знае за изстрелването на ракетата, само че не вижда в него непосредствена опасност.

Това е третият ракетен пуск на Северна Корея този месец. Тя първо изстреля крилата ракета с огромен обхват, а по-късно - балистична с дребен, отбелязва Франс прес.

Северна Корея е изолирана повече от всеки път, откогато затвори границите си при започване на предходната година, с цел да не допусне разпространяването на новия ковид на своя територия. Преговорите със Съединените щати са в задънена улица от неуспеха на срещата сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун във Виетнам през 2019 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР