Съединените щати изпратиха писмен отговор на руските искания отправени към

...
Съединените щати изпратиха писмен отговор на руските искания отправени към
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Не може България да не приема съюзнически войски

Съединените щати изпратиха писмен отговор на съветските претенции отправени към Вашингтон и НАТО. В идващите няколко дни се чака нова среща сред държавния секретар Антъни Блинкен и съветския външен министър Сергей Лавров.

" Не може България да не приема съюзнически войски. У нас не се схваща добре концепцията за засилено предно наличие в НАТО ", това сподели в предавенето " Офанзива “ на NOVA NEWS първият български представител в Алианса ген. Съби Събев.

" Никой не може да отговори сега дали ще има военни дейности сред Русия и Украйна, само че не е изключено ", счита той.

Според него въпросът опира до реномето на съветския президент Путин. Ако той се отдръпна, то ще пострада.

" Експерти считат, че ще има отчасти нахлуване и признание на републиките Донбас и Луганск. Възможно е и нахлуване от Беларус, те с Русия единствено на процедура не са една страна ", добави ген. Събев.

Той напомни, че от НАТО ясно са декларирали, че Украйна не е член и може единствено да бъде подкрепена, само че няма по какъв начин Алианса да влезе във военни дейности.

" Юрофайтърите, който ще дойдат в България са испански, съвременни и многоцелеви, само че предпорагам, че те ще дойдат като Еър полисинг - за защита на въздушното пространство ", сподели още военачалник Събев.

За него сключването на контракта за втората част на изстребители от Съединени американски щати е трябвало да се случи по-рано.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР