Съединените щати използват индо-тихоокеанския регион като платформа за тест на

...
Съединените щати използват индо-тихоокеанския регион като платформа за тест на
Коментари Харесай

САЩ тества нова военна стратегия срещу суперсили в индо-тихоокеанския регион

Съединените щати употребяват индо-тихоокеанския район като платформа за тест на новата си военна идея против страни като Русия и Китай . Това разгласи в петък министърът на въоръжените сили (сухопътни войски) на Съединени американски щати Райън Маккарти в института " Брукингс " във Вашингтон, оповестява ТАСС.

" Докато продължаваме обичайното си съдействие в региона на сигурността, ние също се възползваме от новите благоприятни условия и използваме индо-тихоокеанския район като платформа за тест на нова идея, известна като многосферни интервенции или MCO. В случай на спор с конкурентна суперсила , Съединени американски щати няма да може без проблеми да хвърля бомби върху стратегически значими уреди и да подсигурява сигурността на своите войски ".

Според министъра основаването на MCO трансформира обстановката и води до появяването на " асиметрично преимущество ". Той изясни, че суперсилите са Русия и Китай . " Новата идея ", продължава Маккарти, е нужна както за " възобновяване на превъзходството , по този начин и за решение за сливане на всички военни сфери " и ни разрешава да " оценим изискванията в театъра на интервенциите ", като в същото време поддържаме капацитет за обединените сили.

Министърът акцентира, че първите проби, включващи " доста специфични групи ", минаха " единствено няколко месеца след публикуването на Националната тактика за защита на Съединени американски щати " през януари 2018 година Говорим за единици , участващи в разузнаването, сигурността в киберпространството, както и в космоса .

Миналата година тези проби са разширени и продължени, в това число като взаимно обучение със силите за самозащита на Япония в Източнокитайско море . Изпитанията също разполагат с т актически групи в разнообразни елементи на района, изключително във Филипините и Палау .

Още тази година ще бъдат осъществени тествания на високоточни ракети с дълъг обхват , а през идната година МСО ще работи с цялостна мощ , през 2022 година концепцията в района ще бъде разширена .

" Това въодушевява нашите близки съдружници и сътрудници в района да влагат повече в построяването на потенциал в сходен регион. Япония, Тайланд, Сингапур - всички те създават сходна идея за MCO в съдействие с нас ".

Маккарти добавя, че концепцията също по този начин разрешава развиването на логистични благоприятни условия при прехвърлянето на войски .

По-рано " Блумбърг " заяви, че въоръжените сили на Съединени американски щати имат намерение да основат профилирано звено за противопоставяне на Русия и Китай с високо прецизни ракети с дълъг обхват, които могат да удрят наземни и морски цели, по-специално, хиперзвукови ракети.
 Пентагонът основава спецзвено в Азия против Русия и Китай
Пентагонът основава спецзвено в Азия против Русия и Китай

С хиперзвукови ракети с дълъг обхват, които могат да ударят наземни и морски цели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР