Съединените щати излизат от Съвета за човешките права на ООН

...
Съединените щати излизат от Съвета за човешките права на ООН
Коментари Харесай

Извънредно: САЩ официално напускат Съвета за човешките права на ООН

Съединените щати излизат от Съвета за човешките права на Организация на обединените нации. Американският непрекъснат представител в Организация на обединените нации, Ники Хейли, осведоми за решението на Вашингтон.

" Съединени американски щати публично излизат от Съвета за човешките права на Организация на обединените нации ", сподели Хейли на конференция в Държавния департамент на Съединени американски щати.

В същото време американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че Съветът за човешките права на Организация на обединените нации подкопава националните ползи на страната, а Хейли повече от година се е опитвала да реформира тази организация.

" Когато организацията подкопава нашите национални ползи и ползите на нашите съдружници, ние няма да бъдем негови съучастници ", сподели Помпео, представен от американските медии.

Съветът е главен орган на Организация на обединените нации по въпросите за човешките права. Той е основан през 2006 година, с цел да размени Комисията по правата на индивида към Организация на обединените нации. Мандатът на Съединени американски щати в Съвета изтича по принцип през 2019 година Съветът има 47 членове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР