Съединените щати изискват страните от НАТО да приемат изявление в

...
Съединените щати изискват страните от НАТО да приемат изявление в
Коментари Харесай

САЩ изискват страните от НАТО да подкрепят оттеглянето им от Открито небе

Съединените щати изискват страните от НАТО да одобряват изказване в поддръжка на решението на Вашингтон за едностранно отдръпване от контракта " Открито небе " , както и да държат Русия виновна за този ход , това разяснява за ТАСС в петък дипломатически източник в Брюксел в очакване на решението от незабавна среща на Съвета на НАТО на равнище посланици по отношение на обстановката.

" Американската администрация упорства да се одобри изказване на Северноатлантическия съвет в петък в поддръжка на решението за евакуиране, в което се смята, че повода е несъответствието на Русия с наредбите на този документ ".

В отговор на въпроса дали Съединени американски щати са се съветвали със страните от алианса по отношение на решението си да изоставен Договора , дипломатът съобщи: " Съединените щати неведнъж слагат въпроса за това съглашение за разискване на срещи на разнообразни равнища през последните няколко години. От началото на май обаче не бяха извършени съвещания в НАТО, които да включват представители на всички страни от алианса, по този въпрос. "
 Франция и страни от НАТО съжаляват, че Съединени американски щати се отдръпва от контракта
Франция и страни от НАТО съжаляват, че Съединени американски щати се отдръпва от контракта " Открито небе "

За тях договорът остава " функционален и потребен "

В същото време различен европейски посланик означи в изявление за ТАСС, че за администрацията на Доналд Тръмп " демонстрацията на поддръжка от съдружниците в НАТО има огромно значение във връзка с изборната борба с съперници от Демократическата партия в Съединени американски щати ", които имат вяра, че този ход на Белия дом ще задълбочи разцеплението сред съдружниците в Съединени американски щати и Европа.

В петък външните министри на 10 страни от Европейски Съюз (Белгия, Германия, Испания, Италия, Люксембург, Холандия, Финландия, Франция, Чехия и Швеция) излязоха със лично изказване, че съжаляват за желанието на Съединени американски щати да се отдръпна от " Открито небе ". Освен Швеция и Финландия, останалите страни са членки на НАТО.

В централата на НАТО в отговор на въпрос на ТАСС потвърдиха провеждането на незабавно съвещание на Северноатлантическия съвет по отношение на обстановката.

" Всички съдружници а съгласни, че контролът върху оръжията, разоръжаването и неразпространението са основни детайли за реализиране на сигурността на алианса ", се споделя в известието на пресслужбата.
 Русия: Съединени американски щати публично уведоми Москва за отдръпването си от
Русия: Съединени американски щати публично уведоми Москва за отдръпването си от " Открито небе "

С " еднакъв поведенчески модел ", Съединени американски щати ще унищожи интернационалната сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР