Съединените щати искат Турция да не активира системите С-400, които

...
Съединените щати искат Турция да не активира системите С-400, които
Коментари Харесай

САЩ се опитват да убедят Турция да не активира C-400

Съединените щати желаят Турция да не задейства системите С-400, които купи от Русия, съобщи държавният секретар Майк Помпейо, представен от Анадолската организация и Българска телеграфна агенция.

"Може да последват още наказания, само че почтено казано, това, което в действителност бихме желали, е С-400 да не бъдат въведени в употреба ", сподели Помпейо в изявление за Блумбърг. "Това е нашата цел ", добави той.

Същото сподели и почитан сенатор от Съединени американски щати, който по молба на американския президент Доналд Тръмп се е обадил по телефона на турския външен министър Мевлют Чавушоглу тази седмица, оповестява още Анадолската организация.

Като "морков " за Анкара в диалога в сряда сенаторът републиканец Линдзи Греъм е декларирал готовността на Съединени американски щати да бъдат стартирани договаряния за свободна търговия. Това е съобщил самият сенатор пред изданието Дифенс уан.

Греъм е показал още, че счита, че в случай че турците не задействат С-400, няма да е нужно да бъдат налагани наказания.

"Моята вяра е да убедим Турция да не задейства системата, тъй като тя е толкоз пагубна за връзките ", е споделил сенаторът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР