Съединените щати искат по източния бряг на река Ефрат в

...
Съединените щати искат по източния бряг на река Ефрат в
Коментари Харесай

Лавров: САЩ искат да разцепят Сирия

Съединените щати желаят по източния бряг на река Ефрат в Сирия да бъде основана псевдодържава и да бъде разцепена арабската страна. Това съобщи през днешния ден на конференция в Москва съветският външен министър Сергей Лавров, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите му обстановката в североизточната част на Сирия е основана поради "незаконното престояване там на Съединени американски щати ", които под претекст битка с тероризма са взели за съдружници "основните кюрдски структури ", само че в действителност около "някакви бойни дейности " против "Ислямска страна " водят до "образуването на квазидържава на източния бряг на Ефрат ". Лавров упрекна Вашингтон, че в този момент намерено декларират, че "даже и да се изтеглят от Сирия, ще поддържат кюрдите, само че единствено до момента в който кюрдите не стартират да сътрудничат със сирийското държавно управление и Русия ". "Тяхната цел (на САЩ) е да разцепят Сирия ", заключи съветският външен министър. Той добави, че Вашингтон интензивно влага средства в "квазидържавата " и принуждава съдружниците си да заплащат за възобновяване на тази част на Сирия, само че им не разрешава да финансират възобновяване на останалата част на Сирия под контрола на държавното управление.

На конференцията си Сергей Лавров разгласи за нелегитимни проектите на Съединени американски щати сами да вземат решение кой да управлява така наречен буферна зона в Сирия. "Не мисля, че Съединени американски щати имат вероятност, когато декларират, че сами ще вземат решение кой да подсигурява сигурността в по този начин наречената буферна зона. "Искрено поучавам всички тези, които Съединени американски щати ще изискат да пуснат там, три пъти да помислят, преди да се решат на това следващо противоправно деяние ", сподели външният министър на Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР