Съединените щати имат за цел да избегнат война с Иран,

...
Съединените щати имат за цел да избегнат война с Иран,
Коментари Харесай

Помпео: Целта на САЩ е да избегне война с Иран

Съединените щати имат за цел да избегнат война с Иран, а спомагателните войски, подредени в района на Персийския залив, са за " въздържане и защита ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, съобщи " Ройтерс ".

Помпео добави, че е убеден, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще предприеме дейности, в случай че сходни ограничения за въздържане се провалят и че това е добре разбрано от иранското управление.

" Нашата задача е да заобикаляме война ", съобщи Помпео. " Видяхте какво разгласи секретар Еспер в петък, ние слагаме спомагателни сили в района за въздържане и защита ", добави той.

Напрежението сред Вашингтон и Техеран в допълнение ескалира след офанзива предишния уикенд върху петролни уреди в Саудитска Арабия, които в началото нарушиха половината от производството на нефт в Кралство и бяха упрекнати в Техеран от Съединени американски щати и Саудитска Арабия.

Съединени американски щати разгласи повече наказания против Иран, санкционирайки Иранската централна банка, до момента в който Пентагонът съобщи, че изпраща американски войски за подсилване на въздушната и ракетната защита на Саудитска Арабия след най-голямото до момента нахлуване против петролните уреди на кралството.

Помпео съобщи, че Вашингтон подхваща ограничения за въздържане на Техеран, само че добави, че Тръмп ще предприеме нужните дейности, в случай че Техеран не успее да промени държанието си. " Ако това въздържане продължи да се проваля, аз също съм убеден, че президентът Тръмп ще продължи да подхваща нужните дейности ", добави той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР