Съединените щати имат доказателства, че иранският петролен танкер Адриан Даря

...
Съединените щати имат доказателства, че иранският петролен танкер Адриан Даря
Коментари Харесай

САШ имат доказателства, че иранският танкер Адриан Даря 1 е доставил петрол на Сирия

Съединените щати имат доказателства, че иранският петролен танкер " Адриан Даря 1 " е доставил недопечен нефт на сирийското държавно управление, съобщи американският Държавен департамент, представен от Ройтерс.

" Иранският режим е доставил нефт на Сирия, а това гориво се налива непосредствено в танковете на една войска, която избива почтени сирийци ", сподели пред публицисти през вчерашния ден говорителката на Държавния департамент Морган Ортагюс.

Британски командоси задържаха на 4 юли петролния танкер, чието бивше название е " Грейс 1 ", по съмнения, че се е отправил към Сирия в нарушаване на глобите на Европейския съюз. Гибралтарските управляващи освободиха танкера на 15 август, откакто получиха уверения от Иран, че плавателният съд няма да стовари доставката от 2,1 милиона барела нефт в Сирия.

Британското външно министерство съобщи във вторник, че танкерът е продал суровия си нефт на държавното управление на сирийския президент Башар ал Асад и че петролът е бил доставен в Сирия в нарушаване на дадените уверения.

Иранският дипломат във Англия, който бе извикан по този въпрос в английското външно министерство, съобщи в сряда, че " Адриан Даря 1 " е продал петрола на частна компания в намерено море. Посланикът отхвърли Иран да е нарушил дадените уверения, тъй като финалната дестинация на стоката е била избрана от частната компания покупател на петрола.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР