Съединените щати и техните съюзници ще продължат да предоставят значителна

...
Съединените щати и техните съюзници ще продължат да предоставят значителна
Коментари Харесай

Мили: От уважение към победата над нацизма, Украйна ще получава значителна подкрепа

Съединените щати и техните съдружници ще продължат да дават забележителна поддръжка на Украйна от почитание към наследството на бойците от Деня на успеха, чиято победа над нацистите оказа помощ да се докара до н ов международен ред, мир и по-добър свят , разяснява армейски военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете в понеделник, оповестява АП.

В изявление за " Асошиейтед прес ", гледайки към Омаха Бийч в Нормандия, Мили сподели, че войната на Русия против Украйна подкопава разпоредбите, открити от съюзническите страни след края на Втората международна война . Той приказва на 78-ата годишнина от десанта на съюзническите войски на плажовете на Франция в деня Д, което докара до свалянето на окупацията на нацистка Германия.

Едно фундаментално предписание на " световния ред, основан на правила " е, че " страните не могат да нападат други страни със своите военни сили в актове на експанзия , с изключение на в случай че това не е акт на чиста самозащита ", акцентира той. " Но това не се случи в Украйна. Това, което се случи, е открит, категоричен акт на експанзия. "

" Всеобщо е мението, че всичко това подкопава разпоредбите, за които тези мъртви - тук в Омаха Бийч и в гробището в Колвил-сюр-Мер - са починали. Те починаха за нещо. Те починаха, за този ред, с цел да имаме мир и по-добър свят ", сподели Мили, изказвайки се на Американското гробище с аспект към брега в северозападното френско село Колвил-сюр-Мер.

Ето за какво " нациите в Европа, нациите от НАТО, поддържат Украйна със смъртоносна и несмъртоносна поддръжка , с цел да се уверят, че този набор от правила е обезпечен и поддържан ", изясни Мили.
 Путин се разтревожи какви тъкмо ракети се доставят на Украйна
Путин се разтревожи какви тъкмо ракети се доставят на Украйна

Русия ще си направи заключения и ще употребява своите благоприятни условия

Десетки ветерани - всички на 90-годишни, от Съединени американски щати, Англия, Канада и другаде - участваха в церемонии за Деня Д в понеделник.

На 6 юни 1944 година съюзническите войски дебаркираха на френски плажове с кодови имена Омаха, Юта, Джуно, Меч и Злато, транспортирани от 7000 лодки. През този ден 4414 съюзнически бойци изгубиха живота си, 2501 от които американци. Повече от 5000 са ранени. От немска страна са убити или ранени няколко хиляди. Големият десант оказа помощ за провалянето на Хитлер и края на Втората международна война.

Запитан дали Украйна получава задоволително поддръжка, Мили означи, че " има доста, доста значима борба в Донбас ", във връзка с мощно оспорвания източен промишлен район на Украйна, граничещ с Русия. " Но Киев бе предпазен, сполучливо предпазен. Руснаците трябваше да изместят силите си на юг в Донбас. И ще забележим по какъв начин ще се развие това. "

" Мисля, че Съединените щати и съюзническите страни оказват забележителна поддръжка на Украйна и това ще продължи ", сподели той.

" Киев може да е на 2000 километра отсам, само че те също, тъкмо в този момент, през днешния ден, претърпяват същите ужаси като френските жители през Втората международна война от ръцете на нацисткия завоевател ", сподели Мили в речта си. " Нека освен тези тук са последните очевидци на времето, когато нашите съдружници се събират, с цел да победят тиранията ".

Родителите на Мили са служили по време на Втората международна война, а чичо му е бил във флота край крайбрежията на Нормандия като част от интервенция Оверлорд. Това потомство бойци " се бори и се жертва за всички нас ... И аз имам доста, доста специфична връзка с тях. И аз доста почитам това, което са създали. И мисля, че всички ние - всички ние през днешния ден - би трябвало да продължим наследството, за което се бориха и починаха ", сподели Мили.
 Русия заплаши да отблъсне украинските сили по-далече от границите си поради американските ракети
Русия заплаши да отблъсне украинските сили по-далече от границите си поради американските ракети

Украйна щяла да загуби повече територии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР