Съединените щати и Русия скоро ще проведат среща в Кайро,

...
Съединените щати и Русия скоро ще проведат среща в Кайро,
Коментари Харесай

Русия рестартира преговорите за ядрените оръжия със САЩ

Съединените щати и Русия скоро ще проведат среща в Кайро, с цел да обсъдят контракта за нуклеарни оръжия Нов СТАРТ, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на съветската организация РИА Новости. 

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви във вторник, че двете страни скоро ще се срещнат и ще обсъдят възобновяването на инспекциите по контракта, които бяха прекратени още преди преди нахлуването на съветските сили в Украйна.



Коментарите на Рябков са първото удостоверение, че диалозите ще се проведат в Египет. Руският посланик съобщи, че това ще се случи в края на ноември или началото на декември.

Нов СТАРТ, който влезе в действие през 2011 година, вкарва ограничавания на броя на стратегическите нуклеарни бойни глави, които Съединени американски щати и Русия могат да разполагат, както и разполагането на наземни и подводни ракети и бомбардировачи, способни да ги придвижват.  



През август Москва прекрати съдействието по инспекциите, обвинявайки за това рестриктивните мерки за пътешестване, които Вашингтон и неговите съдружници постановиха на Русия по отношение на нашествието ѝ в Украйна, само че съобщи, че към момента се ангажира да съблюдава наредбите по съглашението. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР