Съединените щати и Полша решиха да удължат срока на действие

...
Съединените щати и Полша решиха да удължат срока на действие
Коментари Харесай

САЩ и Полша удължиха споразумението за взаимни поръчки в сферата на отбраната

Съединените щати и Полша взеха решение да удължат периода на деяние на съглашението за взаимни поръчки в региона на защитата. Това оповестиха министрите на защитата на двете страни - Лойд Остин и Мариуш Блашчак пред американски медии.

" И през днешния ден бих желал да обсъдим по какъв начин можем да реализираме по-голям прогрес в по-нататъшното подсилване на нашите връзки. Очаквам с неспокойствие да удължим през днешния ден действието на нашето съглашение за взаимни поръчки, което ще задълбочи военно-промишленото ни съдействие в този момент и отсега нататък. " - съобщи Остин на среща с Блашчак в Пентагона.

На собствен ред полският боен началник напомни, че Варшава има намерение да закупи от Вашингтон, наред с друго военно съоръжение изтребители-бомбардировачи от пето потомство F-35, многоцелеви ракетни установки HIMARS, системи за противовъздушна защита Patriot и танкове Abrams. " Вярвам, че тези придобивки ще проправят пътя за по-интензивно съдействие сред нашите военни промишлености, с цел да се обезпечи ефикасна поддръжка на създаденото в Съединени американски щати съоръжение, употребявано от полските въоръжени сили. Радвам се, че в поддръжка на този аспект на нашето съдействие през днешния ден ще подпишем съглашение за взаимни поръчки в региона на защитата ", съобщи Блашчак.

Според оценката на Остин връзките сред Съединени американски щати и Полша стават все по-силни. " Оценяваме всичко, което Полша прави за общата ни сигурност ", увери ръководителят на Пентагона.

Освен това той заостри вниманието си върху военната помощ на Варшава за Киев. " В реалност без големия принос на Полша в никакъв случай нямаше да можем да създадем толкоз доста за Украйна ", съобщи Остин. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР