Съединените щати и партньорите им подготвят нов пакет от санкции

...
Съединените щати и партньорите им подготвят нов пакет от санкции
Коментари Харесай

САЩ и съюзниците разширяват мерките срещу петролната индустрия на Русия

Съединените щати и сътрудниците им приготвят нов пакет от наказания против съветската петролна промишленост за ограничение на цените за експорт на рафинирани петролни артикули, заяви в сряда " Уолстрийт джърнъл ", като цитира лица, осведомени с тематиката.

Според информацията на финансовото издание чиновници на Министерството на финансите на Съединени американски щати разискват идващия кръг от наказания в цяла Европа, който би трябвало да влязе в действие на 5-и февруари, съобщи БНР.

Обмисляните нови ограничения ще открият два тавана на цените на рафинираните съветски артикули - един за артикули с по-висока стойност, като дизел, и един за експорт на рафинирани нефтопродукти с по-ниска стойност, като мазут.

Ден по-рано и организация Ройтерс заяви, че обединението към Г-7 ще се стреми да дефинира през февруари две горни граници на цените на съветските рафинирани нефтени артикули - едната за продуктите, които се търгуват с награда по отношение на суровия нефт, а другата за тези, които се търгуват с отстъпка.

Миналия месец Съединени американски щати, Европейски Съюз и Г-7 се споразумяха да лимитират цените на съветския нефт до 60 $ за барел - мярка, която беше подхваната за понижаване на приходите на Москва и " стабилизиране на международните енергийни пазари ".

Снощи финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън уточни, че до момента петролният ценови таван лимитира енергийните доходи на Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР