Съединените щати и Китай се споразумяха за първата фаза на

...
Съединените щати и Китай се споразумяха за първата фаза на
Коментари Харесай

Постигната е първа фаза на сделката между САЩ и Китай

Съединените щати и Китай се споразумяха за първата фаза на евентуално комерсиално съглашение, целящо приключването на комерсиалната война сред двете страни. Очакваните през този месец нови мита върху китайски артикули също отпадат. Според комерсиалните представители и на двете страни обаче, е нужна още работа преди първата фаза да бъде финализирана.

В рамките на частичното съглашение влизат вноса и износа на аграрни артикули, валутния продан, както и някои аспекти от интелектуалната благосъстоятелност. Споре специалисти, въпреки и да не е още в писмен тип, съглашението съставлява най-големия прогрес в обтегнатите търговски взаимоотношенията сред Съединени американски щати и Китай от 15 месеца насам.

Финансовият министър Мнучин разгласи, че американският президент се отхвърля от решението си да увеличи с 5 % митата върху китайски артикули на стойност 250 млрд $. Наказателната мярка трябваше да влезе в действие във вторник.

Оповестяването на съглашението не съдържаше повече елементи, само че по думите на президента Тръмп ще отнеме интервал от 5 седмици до момента в който се стигне завършване.

До консенсусът сред Вашингтон и Пекин се стигна след 2-дневни търговски договаряния на високо равнище сред американския финансов министър Стивън Мнучин, комерсиалния представител на Роберт Лайтхайзър и китайската делегация, управлявана от вицепремиера Лю Хъ.

Очаква се Доналд Тръмп и китайският президент Си Цзинпин да се срещнат по време на форума, отдаден азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие на 16-ти ноември в Сантиаго, Чили.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР