Съединените щати и Китай определиха предварително нов кръг от преговори

...
Съединените щати и Китай определиха предварително нов кръг от преговори
Коментари Харесай

Вашингтон и Пекин се надяват на търговско споразумение до края на май

Съединените щати и Китай дефинираха авансово нов кръг от договаряния на високо равнище, на който двете страни ще се стремят да приключат комерсиалното съглашение, защото задачата е формалната гала сред президентите Доналд Тръмп и Си Цзинпин по негово сключване да се състои в края май или при започване на юни, оповестява "Уолстрийт джърнъл ", цитирайки неназован източник, осведомен със обстановката.

Според плана на график, американският търговски представител Робърт Лайтхайзър е планувано да отпътува за Пекин през седмицата от 29-и април, до момента в който китайският вицепремиер Лю Хъ се чака да дойде във Вашингтон през седмицата от 6-ти май. Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин още веднъж ще бъде част от делегацията в Китай, съобщи за "Уолстрийт джърнъл " висши чиновник на администрацията на Белия дом.

Преговорите не престават, като представителите на двете страни към този момент пропуснаха предходните периоди за привършване на договорката. Но в случай че висшите представители на Съединени американски щати и Китай съумеят да реализират дефинитивно съглашение, длъжностни лица от двете страни биха могли да прекарат няколко седмици за оформяне на текста и правния език на съглашението преди формалната гала по неговото сключване от Доналд Тръмп и Си Цзинпин да бъде реалност още към Деня на починалите във войните (Memorial Day) на Съединени американски щати, който тази година се пада на 27-и май.

Последният прелиминарен график на срещите подхожда на задачата, която президентът Тръмп разгласи на 4-ти април след среща си с Лю Хъ в Овалния кабинет на Белия дом. "В рамките на идващите четири седмици, или може би по-малко или малко повече, можем да се разгласи нещо доста значимо ", уточни тогава Тръмп.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР