Съединените щати и Китай нямат споразумение за допълнително намаляване на

...
Съединените щати и Китай нямат споразумение за допълнително намаляване на
Коментари Харесай

Засега САЩ не сваля още наказателните мита срещу Китай

Съединените щати и Китай нямат съглашение за в допълнение понижаване на митата, съобщи БГНЕС.
" Няма съглашение за по-нататъшно понижаване на митата. Всякакви клюки за противоположното са погрешни ", цитира РИА Новости взаимно изказване на министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин и комерсиалния представител на САЩ в договарянията Робърт Лайтхайзър.
По-късно Мнучин изясни пред кореспонденти, че САЩ ще запазят митата върху китайските артикули до привършване на втората част от договорката. " Тези отговорности ще останат в действие, до момента в който втората част от договорката не бъде финализирана ", сподели шефът на Министерството на финансите на Съединени американски щати.
Американският президент Доналд Тръмп съобщи на 31 декември, че първата част от комерсиална договорка с Китай ще бъде подписана на 15 януари в Белия дом. Вицепремиерът на Държавния съвет на Китай Лио Хъ към този момент дойде във Вашингтон. След подписването страните неотложно ще стартират договаряния за втората част на договорката.
Като част от договарянията за втората фаза на договорката се чакат полемики по отношение на премахването на митата върху някои китайски артикули.
САЩ ще запазят митата от 25% върху китайски артикули на стойност към 360 милиарда $, заяви по отношение на приключването на първата фаза на комерсиалното съглашение сред Пекин и Вашингтон комерсиалният представител на САЩ Робърт Лайтхайзър. Тръмп обаче изясни преди време, че премахването на тези ограничавания ще бъде преференциален коз в договарянията за втората фаза на договорката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР