Съединените щати и Израел се подготвят за сценарий, по който

...
Съединените щати и Израел се подготвят за сценарий, по който
Коментари Харесай

Breaking Defens разкри плановете на САЩ и Израел за борба със S-400

Съединените щати и Израел се приготвят за сюжет, по който Русия може да продаде на Иран зенитните ракетни системи S-400 Triumph, написа Breaking Defens.

Изданието отбелязва, че закупуването на съветски комплекси от Техеран е допустимо, в случай че е анулирано ембаргото за оръжие.

Авторите на публикацията припомнят, че по-рано американските и израелските военни организират взаимни учения, ориентирани към упражняване на неутрализацията на системите за противовъздушна защита и авиацията от изтребители F-35. Отбелязва се, че сходна тактичност може да се употребява при положение на опълчване на комплексите S-400.

Breaking Defense акцентира, че Техеран към този момент се е опитал да договаря с Москва за покупката на Triumphs през 2019 година, само че по-късно се е отказал. Според анализатори обаче премахването на ембаргото върху Иран се вижда все по-възможно и в това време съдействието сред двете страни във военната сфера може да се ускори.

Миналата година иранските управляващи позволиха закупуването на S-400. В същото време Федералната работа за военно-техническо съдействие означи, че Русия е подготвена да достави тези комплекси, само че до момента такива молби от Техеран не бяха получени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР