Съединените щати и Индия подписаха пакт за споделяне на чувствителни

...
Съединените щати и Индия подписаха пакт за споделяне на чувствителни
Коментари Харесай

САЩ подписа военен пакт с Индия срещу заплахата Китай

Съединените щати и Индия подписаха пакт за шерване на чувствителни сателитни и картографски данни във вторник, когато държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео предизвести за опасността, подбудена от все по-агресивен Китай , оповестява " Ройтерс ".

Помпео, който дойде в Ню Делхи в понеделник дружно с министъра на защитата Марк Еспър, съобщи след диалози с индийските си сътрудници, че двете страни би трябвало да работят дружно, с цел да се оправят със опасността, която Китай съставлява за сигурността и свободата .

Стратегическият разговор сред Съединени американски щати и Индия е в миг на засилено напрежение в района, като индийските войски се изправят против китайските сили на противоречивата им хималайска граница.

" Големи неща се случват, когато нашите демокрации се съберат, с цел да защитят по-добре жителите на нашите две страни и в действителност свободния свят ", сподели Помпео пред кореспонденти след диалозите с индийския външен министър Субрахниям Джайшанкар и министъра на защитата Раджнат Сингх.
 Еспър и тактиката на Съединени американски щати за дълготрайна битка с Китай и Русия
Еспър и тактиката на Съединени американски щати за дълготрайна битка с Китай и Русия

Съединени американски щати се готвят за ера на конкуренция сред велики сили, а тайното оръжие са приятелите

" Нашите водачи и нашите жители виждат с все по-голяма изясненост, че Китайската комунистическа партия не е другар на демокрацията, върховенството на закона, прозрачността, нито на свободата на корабоплаването, основата на свободен и отворен, проспериращ Индо-Тих океан ", сподели Помпео.

Новият пакт за защита - главното съглашение за продан и съдействие по отношение на геопространствено съдействие - е " значим стадий ", който ще насърчи съдействието сред военните от двете страни, сподели Еспър на конференцията.

Съединени американски щати възнамеряват да продадат повече изтребители и безпилотни самолети на Индия , добави Еспър. Пактът ще даде на Индия достъп до редица топографски, морски и аеронавигационни данни , които се смятат за жизненоважни за ориентиране на ракети и въоръжени безпилотни летателни апарати .

Това също би разрешило на Съединените щати да дават на Индия усъвършенствани навигационни помощни средства и авионика на доставени от Съединени американски щати самолети, разяснява индийски източник в защитата.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп направи твърдото отношение към Китай, основна част от акцията си за обезпечаване на втори мандат на президентските избори през идната седмица, а Помпео се пробва да поддържа съдружници, с цел да се опълчи на възходящото въздействие на Китай в района.

Китай отхвърли обвиняванията на Помпео .
 Япония и Съединени американски щати плашат Китай, стартират огромни военни учения
Япония и Съединени американски щати плашат Китай, стартират огромни военни учения

Десетки бойни кораби, стотици самолети и 46 000 бойци

" Призоваваме Помпео да изостави манталитета си от Студената война , мисленето с нулева сума и да спре да се хваща за " китайска опасност ", съобщи представителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин на брифинг в Пекин.

Индия има свои лични проблеми с Китай .

През юни 20 индийски бойци бяха убити при конфликт с китайски войски на високопланинска граница, което втвърди настроението в Индия против Китай и подтикна държавното управление на премиера Нарендра Моди да търси по-тесни военни връзки със Съединени американски щати .

Джайшанкар не се базира непосредствено на Китай в мненията си на конференцията, само че приветства " доближаването на националната сигурност " със Съединените щати и тяхната решителност да се оправят с проблемите на сигурността и битката с тероризма и да подсигуряват мира и стабилността в индо-тихоокеанския район.

Този месец Индия предложения Австралия да се причисли към военноморски учения , които всяка година организира със Съединените щати и Япония, пренебрегвайки опасенията на Китай, че ученията дестабилизират района.

Помпео и Еспър се срещнаха с Моди по-рано във вторник за диалози, включващи районна непоклатимост , сподели представител на американското държавно управление.
 Франция, Европа и битката за индо-тихоокеанско превъзходство
Франция, Европа и битката за индо-тихоокеанско превъзходство

Притисната по фланговете от коренно противоположните ползи на Съединени американски щати и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР