Съединените щати и Германия се очаква да обявят в следващите

...
Съединените щати и Германия се очаква да обявят в следващите
Коментари Харесай

Пробив! САЩ и Германия са се договорили за Северен поток 2

Съединените щати и Германия се чака да разгласят в идващите дни съглашение, което да постави завършек на разногласието във връзка с газопровода " Северен поток-2 ". Това съобщи Ройтерс като се базира на осведомени източници.

Споразумението идва след полемики сред американски и немски представители и е обвързвано с американската угриженост, че оборудването ще усили енергийната взаимозависимост на Европа от Русия и ще лиши Украйна от таксите за пренос на газ.

То ще докара до избягването на американските наказания против компанията, която построява газопровода и нейния изпълнителен шеф Матиас Варниг.

Ройтерс показва, че детайлности по договорката не са известни, само че съгласно източниците, тя ще включва задължения на двете страни за гарантиране на нарастване на вложенията в украинския енергиен бранш.

От Държавния департамент оповестиха, че консултант на държавния секретар Антъни Блинкън ще посети Киев през днешния ден и на следващия ден, с цел да подчертае значимостта на американско-украинските връзки, защото Вашингтон желае да си подсигурява поддръжката на украинската страна за съглашението с Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР