Съединените щати и Германия искат от Сърбия да признае независимостта

...
Съединените щати и Германия искат от Сърбия да признае независимостта
Коментари Харесай

Вучич: Натискат ни, искат да признаем независимостта на Косово

Съединените щати и Германия желаят от Сърбия да признае независимостта на Косово, съобщи през днешния ден пред публицисти сръбският президент Александър Вучич на взаимна конференция в Белград с ръководителя на груповото босненско председателство Милорад Додик, съобщи ТАСС.

" Всички диалози, които се водят, и всичко, което желаят от Сърбия, в последна сметка се свежда до това да признаем Косово, и това би трябвало да го знаят хората в Сърбия. Ние се стремим да получим в разговора оптималното за нашата страна и народ, за сърбите в Косово, за Сърбия. Но хората би трябвало да знаят, че Америка, Германия, огромните международни сили, западните сили желаят от Сърбия да признае Косово по този начин или другояче ", уточни Вучич.

Той посочи, че Западът се пробва да получи от Белград " взаимно признание ", т.е. Белград би трябвало да признае независимостта на Косово в подмяна на това Прищина да признае независимостта на Сърбия.

" Не мога да ви опиша какъв брой жадуваме за признанието на (премиера на Косово) Албин Курти, все едно Сърбия не е член на Организация на обединените нации и на интернационалните конгреси ", иронично означи сръбският президент, представен от Българска телеграфна агенция.

На 23 април Вучич обвърза продължаването на разговора сред Белград и Прищина с използването на уговорката на Косово според Брюкселските съглашения да сътвори в обитаемоте със сърби региони Съюз на сръбските общини - орган на самоуправление на живеещите в Косово сърби.

Вучич неведнъж е казвал, че неговата страна е изпълнила своята част от уговорките, планувани в Брюкселските съглашения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР