Съединените щати, Германия и Холандия обявиха спешни мерки заради информация

...
Съединените щати, Германия и Холандия обявиха спешни мерки заради информация
Коментари Харесай

САЩ, Германия и Холандия обявиха мерки в Ирак заради "заплаха, свързана с Иран"

Съединените щати, Германия и Холандия оповестиха незабавни ограничения поради информация за опасност в Ирак, обвързвана с подкрепяни от Иран сили, предадоха " Ройтерс " и Би Би Си.

Иран дефинира протичащото се като " психическа война " часове откакто най-високопоставеният английски офицер в обединението против " Ислямска страна " изрази подозрение, че терзанието за дейности на Техеран се е нараснало на иракска територия. Напрежението сред Съединени американски щати и Иран се увеличи, откакто Пентагонът разгласи, че военното наличие на Съединени американски щати в региона би трябвало да се ускори по-бързо с изпращане на ударна група със самолетоносачи и на стратегически бомбардировачи в региона на Персийския залив.

" Не, няма нараснала опасност от подкрепяни от Иран сили в Ирак и Сирия, " сподели в брифинг от Багдад ген.-майор Кристофър Гика, английският заместник-командир на интервенцията против " Ислямска страна ", представен от " Гардиън ". " Знаем за наличието им, ясно е. И ги следим... Ако наподобява, че равнището на опасност се усилва, ще усилим ограниченията си за отбрана в съотвествие с това. " Американското Централно командване обаче обори думите му в изказване - рядка процедура при съдружниците.

Ден след мненията му Съединени американски щати подредиха изтеглянето от посолството в Багдад и консулството в Ербил на всички от личния състав, които не са нужни в изключителни обстановки.

Германия (със 160 бойци в подготвителните мисии) и Холандия (със 169 в траната) оповестиха, че въоръжените им сили ще спрат задачите поради регионаното напрежение. Говорител на министерството на защитата в Берлин съобщи, че страната има информация за евентуални офанзиви, подкрепяни от Техеран, и няма по какъв начин да се правят сега, само че това не значи, че няма да продължат.

Френската войска в същото време разгласи, че няма сходни проекти. Според източник, непосредствен до министерството на защитата и представен от " Ройтерс ", " няма смяна за момента " на активността на близо 300 военнослужещи в Ирак.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР