Съединените щати достигнаха ключов момент в пандемията на коронавируса с

...
Съединените щати достигнаха ключов момент в пандемията на коронавируса с
Коментари Харесай

Жертвите на COVID-19 в САЩ може да достигнат 300 000

Съединените щати доближиха основен миг в пандемията на ковид с над 5 милиона доказани случая и близо 163 000 смъртни случая, като специалисти предизвестиха, че смъртните случаи могат да доближат 300 000. Според разнообразни източници един от всеки 66 поданици в Съединени американски щати към този момент е инфектиран с COVID-19, съобщи БГНЕС.
" Определено вървим към сред 200 000 и 300 000 (жертви). Дали ще сме по-близо до 200 000 или по-близо до 300 000 зависи от това какво вършим и по какъв начин се развиват нещата ", сподели някогашният началник на Администрацията по храните и медикаментите доктор Скот Готлиб в изявление за CBS Face The Nation, съобщи организацията.
" Тревогата в този момент е, че това стана толкоз необятно публикувано в цялата страна, че може да стартира заразяване на повече селски общности, които значително са недокоснати до момента и евентуално са малко по-самодоволни, тъй като са незасегнати, само че към момента са доста уязвими, тъй като инфекцията не е била там ", показва той, представен от БГНЕС.
Страната води по брой инфектирани и жертви от пандемията COVID-19, пред Бразилия, която в събота стана втората страна, минала 100 000 смъртни случая. Президентът Жаир Болсонаро омаловажи ковид през цялото време, отхвърляйки го като „ дребен грип “, поставяйки под въпрос рестриктивните мерки, подредени от някои управници в страната и заявявайки, че тяхното икономическо влияние може да бъде „ по-смъртоносно от вируса “.
Общият брой на смъртните случаи е минимум 727 288, откогато новият ковид се появи в Китай предишния декември, съгласно данни от публични източници. По света са регистрирани близо 20 милиона случая, евентуално отразяващи единствено дребна част от действителния брой инфекции.
Индия записва над 60 000 случая на вируса всекидневно през последните четири дни и повече инфекции от която и да е друга страна в света в продължение на шест поредни дни. Там има приблизително към 50 000 нови случая дневно от средата на юни. Инфекциите в Индия остават съсредоточени в 10 щата, където са съвсем 80% от новите случаи. Индия е на трето място в международната черна ранглиста след Съединени американски щати и Бразилия . Тя има петата най-голяма смъртност, само че смъртността от към 2% е надалеч по-ниска от двете най-силно наранени страни.
Австралия регистрира най-малкия брой нови ежедневни случаи в своето „ огнище “ на вируса - Мелбърн, от предишния месец. Но тя също регистрира най-високата дневна смъртност в страната от началото на вируса. Щатът Виктория регистрира 322 нови инфекции и 19 нови смъртни случаи в понеделник, като 14 от смъртните случаи са свързани с огнища в лечебни заведения за възрастни хора.
В Европа възходящите инфекции в и към Париж подтикнаха френските чиновници да създадат наложителни маските за лице навън в препълнени региони и туристически горещи точки в града и близките региони от понеделник. Маската ще бъде наложителна за всички тези на възраст 11 и повече години в " доста пренаселени зони ", се споделя в полицейско изказване, включващо крайбрежията на река Сена и повече от 100 улици във френската столица.
Тъй като температурите се покачиха в цяла Западна Европа, почиващите препълниха плажове през уикенда, макар предизвестията за риска от зараза. Местните управляващи в Германия предизвестиха, че някои плажове и езера ще бъдат затворени, в случай че има прекалено много хора.
Англия записа повече от 1000 нови коронавирусни инфекции за ден за първи път от края на юни. Правителствената статистика споделя, че в предходните 24 часа в неделя са регистрирани 1062 нови случая на COVID-19. Последният път, когато броят им беше над 1000, беше на 26 юни. Британия следи последователно увеличение на коронавирусните инфекции, откогато в средата на юни стартира премахването на рестриктивните мерки за блокиране. Правителството отсрочи идващия стадий на обновяване, който трябваше да влезе в действие на 1 август, минимум с две седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР