Съединените щати бяха остро разкритикувани от останалите 14 страни членки

...
Съединените щати бяха остро разкритикувани от останалите 14 страни членки
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН разкритикува САЩ за признаването на израелския суверенитет над Голанските възвишения

Съединените щати бяха остро разкритикувани от останалите 14 страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за решението си да признаят суверенитета на Израел над Голанските възвишения в нарушаване на резолюции на съвета, съобщи АП.
 
Говорилите през вчерашния ден навън съвещание на съвета поддържаха суверенитета на Сирия над стратегическото плато и се оповестиха срещу израелската анексия на региона и оповестеното тази седмица решение на президента Доналд Тръмп.

Постоянният представител на Южна Африка Джери Маджила сподели, че едностранният акт на Съединени американски щати по никакъв метод не оказва помощ да се откри продължително спокойно решение на спора в Близкия Изток . И той, и други оратори припомниха резолюциите на съвета, призоваващи Израел да приключи окупацията си на Голанските възвишения, в това число резолюцията от декември 1981 година, в която израелската анексия на този стратегически регион е оповестена за " невалидна и противозаконна, без международноправен резултат ".
 
Русия, най-близкият съдружник на Сирия , прикани страните по света да продължат да гледат на Голанските възвишения като на окупирана от Израел територия. Германският дипломат Кристоф Хойсген и английският представител Карън Пиърс поддържаха сирийския суверенитет над платото , само че използваха съвещанието, с цел да насочат рецензии към държавното управление на президента Башар ал Асад за обстрела на цивилни, потреблението на химически оръжия и нарушаването на правата на индивида по време на продължаващата осем години революция.
 

Политическият координатор в задачата на Съединени американски щати Родни Хънтър съобщи, че задачата на международната организация на Голанските възвишения играе жизненоважна роля за опазване на стабилността сред Израел и Сирия , което бе възприето като увещание, че решението на Тръмп няма да засегне интервенцията на задачата , чийто мандат изтича на 30 юни. Задачата на задачата да подсигурява, че регионът на раздалечаване на Израел и Сирия, е буферна зона, в която не може да има никакво военно наличие или военни дейности, е от сериозно значение за сигурността на Израел и може да способства за стабилността на целия Близък изток, съобщи Хънтър.-->
 
Той прикани Русия да окаже напън върху Сирия, с цел да я накара да изведе войските си от Голанските възвишения, съобщи ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР