Съединените щати бойкотират днес срещата на Конференцията по разоръжаването на

...
Съединените щати бойкотират днес срещата на Конференцията по разоръжаването на
Коментари Харесай

САЩ бойкотират среща на ООН по разоръжаването, на която Венецуела е председател

Съединените щати бойкотират през днешния ден срещата на Конференцията по разоръжаването на Организация на обединените нации в Женева, чийто ръководител на ротационен принцип в този момент е Венецуела, съобщи Франс прес.

``
реклама

Според американския непрекъснат представител на конференцията Робърт Уд Венецуела е " страна отвън закона ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Какъвто и въпрос да се разисква вътре, каквито и решения да бъдат взети, те няма да имат никаква легитимност, защото ръководител на органа е един нелегитимен режим ", сподели Уд по адрес на държавното управление на венецуелския президент Николас Мадуро.

Американският непрекъснат представител стана от мястото си незабавно след началото на речта на венецуелския му сътрудник Хорхе Валеро.

Съединените щати и към 50 други страни признаха за краткотраен президент на Венецуела водача на опозицията Хуан Гуайдо.

Според Робърт Уд на председателското място е трябвало да седи представител на Гуайдо.

Той дефинира венецуелското председателство на Конференцията на Организация на обединените нации по разоръжаването като още един драматичен ден в нейната история, припомняйки, че предходната година ръководител на органа за четири седмици е била Сирия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР