Съединените щати блокираха базирано в САЩ дружество на стойност над

...
Съединените щати блокираха базирано в САЩ дружество на стойност над
Коментари Харесай

САЩ блокира активи на руски олигарх в САЩ на стойност над 1 млрд. долара

Съединените щати блокираха основано в Съединени американски щати сдружение на стойност над 1 милиарда $, обвързвано с съветския олигарх Сюлейман Керимов, като обявиха, че съдружникът на президента Владимир Путин го е употребявал за прекачване и вложение на сенчести средства.

Министерството на финансите съобщи, че Керимов, милиардер, който интензивно взе участие в съветската политика, скрито е управлявал основаното в Делауеър сдружение „ Heritage Trust “, което е вложило парите си в редица огромни обществени компании.

„ Heritage Trust “, основан през 2017 година, е внасял пари в Съединените щати посредством подставени сдружения и нерегистрирани фондации, основани в Европа, обявиха чиновници на Министерството на финансите.

Министърът на финансите Джанет Йелън даде обещание, че Съединените щати ще продължат да подхващат дейности, " даже когато съветският хайлайф се крие зад пълномощни и комплицирани правни договорености ".

Съединените щати ще " ползват интензивно многостранно координираните наказания, наложени на тези, които финансират и се възползват от войната на Русия против Украйна ", сподели тя в изказване.

Действията идват седмици откакто Фиджи съобщи на Съединени американски щати суперяхта на стойност 300 млн. $, обвързвана с Керимов, който е под глобите на Съединени американски щати от 2018 година насам поради хипотетично пране на пари и ролята му в съветското държавно управление, заяви Агенция Франс Прес.

Съединените щати и европейските страни ускориха глобите против съветските олигарси след нахлуването на Путин в Украйна на 24 февруари.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР