Съединените американски щати във Втора гражданска война ли са? САЩ

...
Съединените американски щати във Втора гражданска война ли са? САЩ
Коментари Харесай

Western Standard : Америка е на прага на Втора гражданска война

Съединените американски щати във Втора революция ли са?

Съединени американски щати в никакъв случай не са били по-поляризирани от XIX век насам.

Дните на обединена нация – обединена, с цел да победи общ зложелател, са отдалечен спомен от една отминала ера.

И демократите, и републиканците, се сочат с пръст един различен, взаимно обвинявайки се в подкопаване на демокрацията. Когато демокрацията е заложена на карта, а върхът на демокрацията са свободите, които ценим – това е сигнален знак за широкомащабен спор.

Човешкият инстинкт естествено реагира на неприятните вести и по-лесно е да погледнем обратно към по-оптимистичната 2008 година, когато Барак Обама и Джон Маккейн предложиха послания на вярата.

Казвам това, само че е мъчно през днешния ден да погледнем обратно към времето, когато двамата евентуални претенденти за президент на идните избори са толкоз противоположни.

Реториката на Доналд Тръмп

Реториката на любимеца на Републиканската партия е позната с нападателния си метод за продобиване на избори. Нарушаването на признатите правила на политически спор бе методът, по който той завоюва през 2016 година

В последните дни на своето президентство Тръмп произнесе пламенна тирада пред поддръжниците си във Вашингтон. Два часа по-късно размирници проникнаха в Капитолия и се случи това, което мнозина нарекоха офанзива против демокрацията.

Участието на някогашния президент в размириците е противоречиво, само че федералните прокурори решиха, че има съображение да му издигнат обвиняване.

Последните дни от ръководството на Тръмп се бяха не запомнили, а до неотдавна – и някогашният президент. Четирите обвинителни акта и цивилен искове, появили се като че ли от нищото обаче, трансформираха всичко това и Тръмп в този момент предизвиква своите почитатели, като разгласява закани с основни букви.

Може би казусът нямаше да е толкоз огромен, в случай че 77-годишният претендент е с дребни шансове за победа. Но Тръмп води с внушителна преднина в първичната конкуренция на републиканците, а последните изследвания на публичното мнение изравняват възможностите му с настоящия президент Джо Байдън. Изборите, които евентуално ще бъдат реванш за 2020 година, наближават.

Очаква ли се революция?

Честно казано, надали Байдън или неговите поддръжници ще реагират по метод, сходен на Тръмп и неговите лоялни последователи, в случай че демократът загуби изборите следващата година.

Байдън се помири със статута на „ временен претендент “ доста преди да влезе в Белия дом и може би бе заставен да се кандидатира още веднъж единствено заради непопулярността на Камала Харис – вицепрезидент и натурален приемник.

За Тръмп – това е финален късмет. Ако завоюва, мандатът му е ограничен; в случай че не завоюва, той ще с рекордните 1 от 2 [както е в спорта, бел. пр.] за претендент на 80-те си години.

Шансовете са, че няма да има Тръмп 2028. Ако е неотстъпчив да се върне в Белия дом, какви реалистични благоприятни условия би имал, с изключение на да прибегне до фрапантни ограничения?

Може ли тогава да споделяме, че Съединени американски щати са в средата на Втора революция?

НЕ.

А може ли да се каже, че Съединени американски щати са на ръба на Втора революция?

МОЖЕ БИ ДА.

Превод: доктор Радко Ханджиев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР