Съединените американски щати ще защитят Япония, ако страната бъде нападната.

...
Съединените американски щати ще защитят Япония, ако страната бъде нападната.
Коментари Харесай

САЩ ще защитят Япония, ако бъде нападната

Съединените американски щати ще защитят Япония, в случай че страната бъде нападната. Това съобщи ръководителят на Съвета на началник-щабовете в американската войска Джоузеф Дънфорд, представен от USA Today.

„ Ясно декларирахме на Северна Корея и другите в района, че офанзива против една от нас е еднакво на офанзива и против двете страни “, съобщи високопоставеният американски военачалник.

Той добави, че Вашингтон и Токио са се договорили да работят дружно за усилване на отбранителна мощност. Дънфорд акцентира, че американските въоръжени сили ще защитят японците, в случай че Северна Корея изстреля ракета против тях.

През последните месеци напрежението на Корейския полуостров доближи застрашителни равнища. Пхенян направи няколко ракетни и нуклеарни опити, в това число и на балистични ракети, изстреляни към Японско море.

Американските въоръжени сили показаха подготвеност да реагират незабавно, в случай че севернокорейската войска предприеме офанзивни дейности против тях или техните съдружници в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР