Съединените американски щати (САЩ) са лидер по добив на енергийни

...
Съединените американски щати (САЩ) са лидер по добив на енергийни
Коментари Харесай

САЩ са лидер по добив на енергийни ресурси и са готови за експортът им


Съединените американски щати (САЩ) са водач по рандеман на енергийни запаси в света са подготвени за експортът им. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на генералната асамблея на Организация на обединените нации в Ню Йорк. „ Вярваме в енергийната сигурност за нас и нашите сътрудници. Станахме най-голямата страна, добиваща енергийни запаси в целия свят. Готови сме да доставяме „ чисти въглища “, доставките, на които се пробват да предотвратят, както и на естествен (природен) газ “, сподели той.

Доставката на енергийни запаси по света, изключително в Европейски Съюз е една от значимите точки в дневния ред на американската администрация. В средата на месец юли ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер след съвещания с Тръмп сподели пред публицисти, че Европейски Съюз е подготвен да влага в строителството на нови терминали за банкет на полутечен природен газ главно от Съединени американски щати, само че в случай че цените са конкурентни.

Не е загадка, че посредством доставките на полутечен природен газ Съединени американски щати се пробва да придобие част от пазара, който в този момент държи Русия, която е и водач на европейския пазар. Американската администрация се ангажира с диверсификация на европейския пазар и по този метод изключване на Русия от опцията за потребление на енергийните запаси като метод за въздействие върху сътрудниците от Европа. Развитието следва. Нещо повече американският президент загатна и за Парижкото съглашение за климата, към което той изрази запаси преди много време. Всичко, обвързвано с енергийните запаси касае както ОПЕК, по този начин и Иран и надлежно Китай. Не може да се подмине обстоятелството, че азиатските страни са най-големият потребител на полутечен природен газ, а Китай е към този момент водеща азиатска стопанска система.

Цените на петрола няма да бъдат толерирани дълго, разяснява още Тръмп

Президентът Доналд Тръмп съобщи искрено недоволството си от работата на ОПЕК. „ ОПЕК и страните членки на организацията както постоянно ограбват останалата част от света. Това не ми харесва и не би трябвало да харесва на никой “, сподели той.

„ Ние пазиме доста от тези страни срещи нищо, а по-късно те се възползват от това, въвеждайки високи цени на петрола. Това не е добре “, добави Тръмп. Той означи, че Съединени американски щати счита актуалните цени на петрола повишени и, че е заинтригуван от понижението им.

„ Искаме те да прекратят покачването на цените. Искаме те да стартират да понижават цените. Те в този момент би трябвало да допринесат за военната отбрана. Не считаме да толерираме дълго време тези високи цени “, сподели американския президент.

Трябва да напомним, че сходна реторика той употребява при съпоставянето на пазаруването на съветски газ от Германия, която е в НАТО, а дава милиарди долари за съветски енергийни запаси.

Съединени американски щати не са се отказали от глобите против Иран

Съединени американски щати води договаряния с други страни, с цел да отреже Иран от пазара за продажба на нефт и да предотврати приемането от тях на средства, които те да насочат към финансиране на нелегитимни действия, стана ясно от речта на американския президент.

„ Съединени американски щати стартира компания за стопански напън, с цел да предотврати финансирането на режима, който се стреми да реализира своя кървясъл дневен ред. През предишния месец ние започнахме развой на връщане на глобите във връзка с Иран, които бяха свалени в границите на иранската атомна договорка. Допълнителните наказания ще влязат в действие от пети ноември. И светът ще ги последва. Работим със страните, които внасят ирански нефт, с цел да прекратят тези доставки. Не можем като международен водач да позволим спонсориране на тероризма и създаване на най-опасното оръжие в света “ сподели Тръмп в изявлението си пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Припомняме, че по-рано в взаимно изказване Русия, Англия, Франция, Германия, Китай, Европейски Съюз и Иран в границите на министерска среща по време на събитията в Организация на обединените нации оповестиха че основават финансов механизъм за разплащания с Иран, който цели отбягване на глобите от страна на Съединени американски щати. Участниците в срещата оповестиха, че ще пазят фирмите си от вторичните наказания на Съединени американски щати поради съдействие с Иран. Европейски Съюз заяви за основаването на юридическо лице, за продължение на бизнеса на европейските компании с Иран.

Съединени американски щати не харесва енергийната политика на Германия и толерирането на Русия

Американския държавен глава за следващ път обърна внимание на Германия във връзка с енергийната й политика с Русия, като предизвести за заплахата да попадне в цялостна взаимозависимост. „ Германия ще зависи изцяло от Русия (енергийно), в случай че не промени неотложно своя курс “, сподели Тръмп. По думите му, „ сметките на един задграничен снабдител (на енергоносители) може да доведат до изнудване и закани “. „ Ето за какво ние приветстваме такива европейски страни като Полша за строителството на Балтийския газопровод (Baltic pipe), тъй че заинтригуваните страни да удовлетворяват енергийните си потребности “, сподели той.

Дисбалансът в търговията сред Съединени американски щати и Китай е неприемлив

Търговският недостиг в американско-китайската търговия е недопустим, с което Вашингтон не може да се помири, стана ясно още от думите на американския президент. Той обърна внимание, че Съединени американски щати преди десетилетия са отворили пазара си, само че не са получили аналогични привилегии от други страни. „ В резултат комерсиалният ни недостиг скочи до 80 милиарда $ годишно. Поради това ние систематично преразглеждаме неработещи и неприятни търговски съглашения “, съобщи Тръмп. По думите му, Съединени американски щати са изгубили 3 милиона и 90 хиляди работни места в индустрията, съвсем една четвърт от работните си места в стоманената индустрия, а също и 60 хиляди завода, откакто Китай се е включил към СТО. За последните две десетилетия по негови данни, комерсиалният недостиг съставлява 13 трилиона $.

„ Но тези дни са в предишното. Повече няма да поносим такива злоупотреби, няма да разрешаваме служащите ни да стават жертви, фирмите ни да бъдат лъгани, а благосъстоянието ни да се разпилява “, сподели той.

Съединени американски щати постоянно ще пази жителите и фирмите си

Президентът на Съединени американски щати даде обещание, че Вашингтон не счита да учи другите страни по какъв начин да се държат вярно. „ Съединени американски щати няма да ви споделят по какъв начин да живеете, работите, или да водите война. Ние единствено желаеме в отговор да почитате нашия суверенитет “, сподели той. Президентът съобщи също, че Съединени американски щати постоянно ще работят, изхождайки от личните си ползи.

„ Както към този момент показва моята администрация, Америка постоянно ще работи, изхождайки от своите ползи “, сподели той. „ Няма да позволим да вършиме нашите служащи жертви, да лъжете нашите компании. Америка постоянно ще пази своите жители “, акцентира Тръмп.

Засега пазарът реагира тъкмо противоположно на всички условия, сложени от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Този път те са събрани в едно и по всяко от тях към този момент има подхванати дейности. От днешното изявление е доста значимо да се види каква ще е реакцията във връзка с въглищата, да вземем за пример посредством европейския пазар на излъчвания. Може да се окаже, че задачата, преследвана от президента на Америка не дава отговор на средствата, с които си служи и това е в ущърб на огромна част от американските компании. Разбира се, доста е рано да се вършат заключения, защото никой не е в положение да предскаже каква ще е идната стъпка, която разрешава американското законодателство и изходите в интернационалното право. Част от изводите ще проличат по договорката за Иранското нуклеарно съглашение. Първият подобен не е щастлив – Съединени американски щати и Европа, или най-малко администрациите им не се приближават, в противен случай.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР