Съединените американски щати нямат намерение да налагат санкции срещу компаниите,

...
Съединените американски щати нямат намерение да налагат санкции срещу компаниите,
Коментари Харесай

САЩ няма да санкционират компаниите, които участват в Северен поток - 2

Съединените американски щати нямат желание да постановат наказания против фирмите, участващи в плана за строителство на газопровода " Северен поток - 2 ", съобщи пред публицисти президентът Доналд Тръмп, директно преди срещата си с полския държавен глава Анджей Дуда в Белия дом.

Американският водач отговори на журналистически въпрос дали Съединени американски щати възнамеряват наказания против фирмите, участващи в плана " Северен поток - 2 ". " Нямаме желание да правил това. Просто считаме, че за народа на Германия е огромно злощастие, че годишно за своята сила Германия заплаща милиарди долари на Русия ", означи Тръмп.

" Мисля, че това е напряко смешно. Мога ясно да ви кажа, че това по никакъв начин не се харесва на немците ", добави американският президент.

Проектът „ Северен поток — 2 “ планува строителството на два газопровода с общ потенциал 55 милиарда кубически метра газ годишно, който ще бъде превозен от крайбрежията на Русия, през Балтийско море, до Германия.

Новите уреди ще бъдат издигнати редом на в този момент настоящия „ Северен поток “. Те ще преминат през акваторията или изключителните стопански зони на Руската федерация, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Засега само Дания не е дала позволение за строителство.

Против реализацията на „ Северен поток — 2 “ се афишират редица страни, отпред с Украйна. Киев се притеснява, че по този метод ще загуби милиарди от преноса на съветски газ за Европа. Новият газопровод заплашва и амбициозните проекти на Съединени американски щати за експорт на полутечен природен газ (LNG) за Европа. Латвия, Литва и Полша също направиха взаимно изказване, че са срещу плана. Според тях става въпрос за политически, а не за стопански въпрос.

Стойността на строителството на газопровода, който би трябвало да бъде приключен до края на 2019 година, се прави оценка на 9,5 милиарда евро. /ТАСС и БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР