Съединението определено е откупено. Когато обявяваме независимостта ни и спираме

...
Съединението определено е откупено. Когато обявяваме независимостта ни и спираме
Коментари Харесай

Историкът Лизбет Любенова: България купува независимостта си

Съединението несъмнено е изплатено. Когато разгласяваме независимостта ни и стопираме да плащаме т.н източнорумелийски дълг. Това е печелившо в Деня на независимостта. Ние излизаме политически независимо на сцената, само че и стопираме да плащаме една трета от вътрешния артикул на България по старите отговорности на режима на капитулация. Знае се, че короната на Фердинанд идва в България месец преди оповестяване на независимостта. Това съобщи историкът Лизбет Любенова.
Съединението е чисто наше дело, имаме българско дело. Батемберг го оглавява. Докато независимостта е решение за нарушение на Берлинския контракт на Великите сили. Печели Австро-Унгария, изясни историчката пред bTV

Най-успешната политика е, когато се вклиняваш в политиката на Великите сили, намериш пролуката. Независимостта не е наше дело, контрактувано е преди този момент, сподели още тя.

Нашият народ тогава е без добра политическа просвета си е фантазирал, че може да реализира националния блян. Девизът е Бог е с нас и ние сме прави не работи в политиката. В политиката има велики ползи и в случай че тръгнеш по неверния път, не стигаш до средата, уточни историчката.

Нека да честваме през днешния ден независимостта в положителен проект. Тя е реализирана и с напъните на българската дипломация, прикани Лизбет Любенова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР