Съединението е венец на многогодишните и непрестанни усилия и борби

...
Съединението е венец на многогодишните и непрестанни усилия и борби
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Съединението е венец на многогодишните и непрестанни усилия и борби на разделеното ни Отечество

Съединението е венец на многогодишните и непрестанни старания и битки на разграниченото ни Отечество. Това сподели ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев по време на отбелязването на 132-ата годишнина от Съединението в Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
„ Днес цялата страна празнува за 132 - ри път една от най-светлите дати в новата ни история – Денят на Съединението. Спомняме си тези паметни дни, когато всенародния дух и общата воля намират най-ярка изява “, сподели Главчев. Той уточни, че през днешния ден се връщаме към тази дата, безспорно тъй като усещаме, че ни липсва възприятието на национално обединяване към национална идея.
По думите му на 132-ата годишнина от оня исторически ден не можем още да не си дадем сметка, че един народ е единен, когато върви напред, единен от общи цели. „ Сега дългът ни е общ, и пред паметта на апостолите на българската независимост и Съединение и пред днешния и утрешния ден на страната ни, на дедите ни, на децата ни “, сподели той. „ Честит празник! “, приключи ръководителят на Народно събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР