Съединението е резултат от непоколебимата вяра на предците ни, че

...
Съединението е резултат от непоколебимата вяра на предците ни, че
Коментари Харесай

Стефан Янев: Съединението е резултат от непоколебимата вяра на предците ни

Съединението е резултат от непоколебимата религия на предците ни, че могат да поемат ориста си в свои ръце и от способността на народа ни да активизира цялата социална сила в името на националния блян. Това написа служебният премиер Стефан Янев в профила си във Фейсбук по мотив 136 години от Съединението на България.

" Уважаеми сънародници, на днешния ден означаваме 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Това удивително българско дело е резултат от непоколебимата религия на предците ни, че могат да поемат ориста си в свои ръце и от способността на народа ни да активизира цялата социална сила в името на националния блян. Преди повече от век българите показват политическа зрялост и ослепително съчетаване на дипломация, борбеност и воля за единство ", уточни Янев.

" Имайки за образец великото и почтено дело на нашите предшественици, през днешния ден е неприемливо да бъдем безразлични към техния завет или да търсим оправдания, с които да понижим упованията към себе си. Живеем в извънредно неспокойни и несигурни времена, само че точно сегашното ни дава опция да потвърдим, че продължаваме да носим в себе си мощния български дух, с който нашите национални герои извоюваха в предишното свободата, единението и независимостта на България ", съобщи той.

" Съединението ясно сподели, че мощното общонародно придвижване за обединяване е в основата на националния напредък. Ето за какво през днешния ден, когато страната ни е изправена пред редица провокации, е пагубно отчуждението на жителите от публичния живот. Нужно е като общество да проявим мъдрост, отговорност и да поставим единни старания за благополучието на нашата страна. Всички желаеме страната ни да върви напред и да имаме подобър живот, само че с цел да не бъдат напъните на всеки от нас напразни, би трябвало да вземем образец от историята и да работим дружно за просперитета на България. Честит празник! ", добави министър-председателят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР