Съдят църковен пастор от Република Южна Африка (ЮАР) по обвинение,

...
Съдят църковен пастор от Република Южна Африка (ЮАР) по обвинение,
Коментари Харесай

Свещеник отсече с мачете ръцете на крадец, опитал да ограби църква

Съдят църковен свещеник от Република Южна Африка (ЮАР) по обвиняване, че е хванал апаш и е отрязал ръцете му с мачете , написа „ Дейли остарял “.

През март 29-годишният Думисани Махланга е хванат на територията на черква в предградието Емалахлени и упрекнат в кражба на батерия.



Мъжът твърди, че е бил атакуван от „ въоръжена тайфа “ от шестима енориаши , охраняващи църквата. Те почнали да стрелят в краката му, а по-късно извикали настоятеля на храма, 58-годишния Соломон Мланга. Свещеникът, въоръжен с мачете , дошъл с кола със сина си. Той заповяда на бдителните енориаши и сина му да заловен Мланга крепко и по-късно да му отрежат ръцете. „ Молех го да ми остави най-малко една ръка . Но той сподели, че приятелите ми би трябвало да видят какво ще стане, в случай че откраднат от него “, предава SowetanLIVE думите на жертвата.

Мланга сподели, че по-късно пасторът и неговите съучастници просто са си тръгнали, оставяйки го да кърви до гибел . В същото време пострадалият твърди, че не е откраднал акумулатора, а просто решил да мине по директен път през територията на църквата, тъй като бързал за среща с другар.

 
UPDATE | PASTOR & SON GRANTED BAIL FOR CHOPPING DUMUSANI'S HANDS OFF

The Emalahleni Magistrate's Court has granted bail to the two accused in the kidnapping and attempted murder case of Dumisani Mahlangu, whose hands were chopped off by the accused last month.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР